Un nou incident a avut loc, ieri, la metrou, după ce un tânăr a leșinat într-un vagon. Potrivit martorilor, oamenii ar fi apăsat de mai multe ori pe butonul de SOS ca metroul să nu pornească, însă conductorul și-a continuat călătoria. Metrorex a anunțat că face verificări.

“În stația Aviatorilor, un tânăr aflat aproape de mine leșină. Cade efectiv din picioare inert. Lângă el, un domn cu prezență de spirit îndepărtează lumea din jur și încearcă să-l ajute. O tânără îi sare și ea în ajutor. Metroul se afla în stație cu ușile deschise. Apăs pe butonul SOS aflat în spatele meu. Oamenii strigă «a leșinat cineva, nu inchideți ușile, a leșinat cineva». Nu se întâmplă nimic. Apăs din nou de încă 2-3 ori pe butonul SOS. Din nou nimic. Apoi se aude conductorul «atentie se inched usile». Apas din nou si…ușile se închid, metroul pleacă. În tot acest timp, tânărul continuă să fie inconștient”, povestește, pe pagina personală de Facebook, unul dintre martori.

Din relatarea martorei, aproape de stația Aurel Vlaicu, în difuzoare, se aude vocea conductorului, care cere ca un agent de pază să se deplaseze la locul incidentului, călătorii înțelegând că “butonul SOS nu era defect. Doar ca a fost ignorat pur si simplu până când conductorul a considerat de cuviință să-l bage în seamă”.

Potrivit sursei citate, până la următoarea stație de metrou, tânărul și-ar fi recuperat cunoștința și a fost ajutat de ceilalți călători să ajungă pe peron.

“În stație, vine conductorul care întreabă ce s-a întâmplat. Îi răspundem revoltați, dar într-o manieră cât se poate de civilizată având în vedere condițiile, că cineva a leșinat atunci când metroul se afla în stația precedentă și-l întrebam de ce a ignorat strigătele și mai ales apăsarea repetată a butonului SOS. De ce a plecat din stație? Dacă e conștient că pentru omul ăla acele câteva minute în care a stat inconștient într-un vagon aglomerat, fără posibilitatea de a solicita asistență medicală puteau însemna diferența dintre viață și moarte. Raspunsul? Siderant, pe un ton de un miserupism incredibil: “pai vad ca si-a revenit…”, se mai arată în postarea martorei.

Contactați de agenția de presă Mediafax reprezentanții Metrorex au explicat că “au luat la cunoștință petiția martorei, care este tratată ca atare și a fost demarată o cercetare internă în acest sens”.

De asemenenea, martora a precizat că a trimis această postare și primarului general, Gabriela Firea.

Incidentul vine după ce, în urmă cu mai bine de o săptămână, o tânără a fost împinsă intenționat de o altă femie pe șinele de metrou, din stația Dristor, fapt care a cauzat decesul victimei. Agresoarea este arestată preventiv la spitalul penitenciarului Jilava.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/nou-incident-la-metrou-un-tanar-a-lesinat-intr-un-vagon-nimeni-nu-a-intervenit-1-45370.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/nou-incident-la-metrou-un-tanar-a-lesinat-intr-un-vagon-nimeni-nu-a-intervenit-1-45370-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv