Pe scurt, procurorii DIICOT îl acuză pe profesorul Mihai Lucan, pe fiul acestuia Ciprian Lucan, pe fostul manager de la Institutul de Urolorie și Transplant Renal Cluj, Dan Sâmpătreanu, și pe directorul economic Sanda Rodica Baciu, de fraudă financiară, în sensul că multe analize medicale erau efectuate la spitalul de stat și facturate pe Lukmed, clinica profesorului Lucan. ”Delapidarea I.C.U.T.R. a constat în folosirea resurselor financiare, materiale și umane ale laboratorului de analize din cadrul I.C.U.T.R. care au fost utilizate pentru efectuarea determinărilor anatomo-patologice în beneficiul clinicii aparținând SC LUKMED, fără a se achita contravaloarea serviciilor medicale prestate de I.C.U.T.R. constând în analizele medicale ale ţesuturilor umane recoltate prin biopsii sau alte asemenea analize specific medicale de la pacienții asupra cărora au fost efectuate intervenții chirurgicale în cadrul clinicii aparținând SC LUKMED,  în condițiile în care toate aceste costuri au fost suportate din bugetul alocat I.C.U.T.R”, susține DIICOT. Procurorii DIICOT București vorbesc de un prejudiciu estimat la 5.16 milioane de lei, produs în perioada anilor 2005-2016.


Ceea ce nu se știe este faptul că profesorul Lucan era un om extrem, dar extrem, de bogat. Angajat la stat, profesorul Lucan a reușit performanța de a avea un milion de euro în conturi și de a realiza venituri de aproape un milion de euro pe an. Greu de crezut dar actele oficiale vorbesc de la sine, astfel că orice comentariu este de prisos.

Declarația de avere a soției


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Deși, profesorul Mihai Lucan a fost șef de secție la IUTR Cluj, fiind obligat la completarea unei declarații de avere, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. Agenția Națională de Integritate nu a pus nicio o întrebare, de teama relațiile foarte mari pe care profesorul Lucan le avea.

Dar, averea profesorului poate fi citită în declarația de avere a soției lui, Maria Lucan, fost director la Curtea de COnturi a ROmâniei, până în anul 2011, când s-a pensionat. De atunci, averea familiei a crescut constant fără ca nici o autoritate să pună întrebări, deși toate aceste lucruri, cu deconturi false, cu transferul pacienților de la Lukmed la IUTR și retur, erau arhicunoscute de autorități și de oamenii simpli. De ce autoritățile au acționat abia acum, este o întrebare la care doar procurorii DIICOT pot da răspuns, în ciuda faptului că plângerile au curs una după alta, atât la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj cât și la DIICOT Cluj. Dar despre aceste lucruri într-un articol viitor. Acum, vom vorbi de averea familiei Lucan.

Anul bogăției


rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Pe scurt, procurorii DIICOT îl acuză pe profesorul Mihai Lucan, pe fiul acestuia Ciprian Lucan, pe fostul manager de la Institutul de Urolorie și Transplant Renal Cluj, Dan Sâmpătreanu, și pe directorul economic Sanda Rodica Baciu, de fraudă financiară, în sensul că multe analize medicale erau efectuate la spitalul...

Preluat de la EVZ