Medicul Mihai Lucan, fiul său, Valerian Lucan, și directorul administrativ în cadrul Institutului Clinic de Urologie Cluj-Napoca, Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, vor fi cecetați sub control judiciar, după ce Tribunalul București a respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a celor trei.

Mihai Lucan, Valerian Lucan și Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu au fost duși în fața magistraților de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă, în dosarul în care există suspiciuni că ar fi folosit bunurile Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca în favoarea unei firme private.

În urma analizei probatoriului procurorilor, judecătorii de la Tribunalul Capitalei au dispus, vineri dimineața, cercetarea lor sub control judiciar.

Decizia este executorie, dar poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Tot sub control judiciar va fi cercetat penal, în același dosar, și directorul economic în cadrul institutului, Rodica Sanda Baciu, măsură dispusă de anchetatori încă de joi seara.

Medicul Mihai Lucan, fiul său și Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu au fost reținuți joi seara de procurorii DIICOT.

Surse judiciare au precizat că în urma impunerii măsurii, în timp ce se pregăteau să îi ducă în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă, anchetatorii au găsit asupra medicului Mihai Luca suma de 5.000 de euro.

Medicul Mihai Lucan a ajuns, joi, la sediul DIICOT din București, acesta fiind adus de la Cluj, după ce, în cursul zilei de miercuri, s-au făcut percheziții la domiciliul lui.

DIICOT a informat că dosarul are ca obiect efectuarea de cercetări față de membrii unui grup infracțional organizat constituit de către suspecții Mihai Lucan, Valerian Lucan și Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, în calitate de angajați ai persoanei vătămate Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însușirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul Institutului, în favoarea SC LUKMED SRL.

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca ar fi fost prejudiciat cu 5.169.406,91 lei.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/medicul-mihai-lucan-cercetat-sub-control-judiciar-tribunalul-a-respins-cererea-de-arestare-45355.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/medicul-mihai-lucan-cercetat-sub-control-judiciar-tribunalul-a-respins-cererea-de-arestare-45355-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv