Abuzurile evidente săvârșite de mai mulți procurori DNA, în frunte cu Mircea Negulescu, nu au reușit să clatine nici încrederea românilor în Laura Codruța Kovesi, dar nici a oficialilor SUA, a căror susținere înclină balanța în favoarea “Doamnei de fier”. 


Cu toate acestea, există suspiciuni că în scurt timp poate să își facă apariția pe piață o probă care să dărâme toată imaginea șefei DNA. Conform blogului conteledesaintgermain.ro, recunoscut pentru informațiile și scenariile reale din sfera politică, există mai multe persoane care ar deține cel puțin o probă incontestabilă asupra Laurei Kovesi și denumită “probă regină”.

“Protecția și invulnerabilitatea au și ele limite. Care depind de conjunctură, de oameni, de preț.  Dacă prețul lor de prezervare devine, la un moment dat, mult mai mare decât valoarea lor de piață, atunci derobarea, descotorosirea de ele, vor urma inevitabil.

Că Laura Kovesi se află sub înalta protecție a SUA cred că nu mai trebuie dovedit. La câte dezvăluiri compromițătoare au apărut în ultima vreme despre domnia sa, ar fi trebuit să zboare de mult din funcție, poate chiar într-o colivie de maximă siguranță dacă ar fi să judecăm după câte vieți nevinovate a încovoiat. De fiecare dată, însă, sau o declarație a ambasadorului, sau niște vizite oculte ale acestuia la personaje cheie, sau minciuni jenante, de susținere, din partea președintelui României, au făcut ca zborul protejatei să se amâne  și impresia că ar fi invulnerabilă să se consolideze.

Dar să ne amintim că și Nicolae Ceaușescu părea invulnerabil, protejat de aceleași State Unite, și, deodată (conjunctură, oameni, preț), protecția lor a dispărut și poporul a primit satisfacție. De popor nu am amintit încă, dar are și el rolul lui aici. Nu că pe americani i-ar fi interesat sau îi interesează (atunci când iau decizii strategice în legătură cu România) ce vrea sau ce zice poporul român. Interesul lor e singurul criteriu după care se ghidează. Puțin le pasă lor de voința poporului român! S-a văzut asta în multe rânduri (de exemplu la referendumul pentru demiterea lui Băsescu) dar nu acesta este subiectul nostru acum. Nu voi insista, așadar, cu alte exemple. Oricum, cei bine informați le știu.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Rolul poporului român, în logica americanilor, este să poată fi invocat atunci când le convine lor. Și, mai ales, atunci când ei își încalcă angajamentele.

A o lăsa pe Laura Kovesi din brațe ar fi, clar, o încălcare de angajament. Cât le este încă utilă și costurile protejării ei se rezumă la vorbe, nu au însă de ce să o abandoneze. Doar este creatia lor.

E drept că un ușor curent anti – american s-a iscat de când domnul Klemm a ales să ignore complet scandaloasele abuzuri ale DNA și să o susțină, nesocotindu-și statutul și valorile democratice,  pe șefa acestei instituții. Dovezile împotriva Laurei Kovesi nu au fost însă atât de nete încât evidența lor să zdrobească orice contraargument și frustrarea populară să dea peste cap ácele sondajelor.

Întrebarea mea din acest moment este: SUA, prin domnul ambasador Klemm, ar mai susține-o pe Laura Kovesi cu atâta vigoare dacă împotriva dânsei ar apărea o probă devastatoare? O „probă regină”? Eu cred că nu, și cred că, în acel moment, și-ar justifica pasul înapoi prin invocarea poporului, așa cum vă spuneam.

Dar ce este aceea o „probă regină”?

Prima oară această sintagmă în legătură cu Laura Kovesi am auzit-o rostită de colonelul Daniel Dragomir. Domnia sa spunea că deține o mulțime de probe împotriva șefei DNA dar nu deține „proba regină”. Ce m-a mirat atunci este că din formulare și din intonație rezulta că o astfel de probă ar exista, dar nu este în posesia lui.

Nu e greu de înțeles că prin „probă regină” se înțelege o probă totală, decisivă, care face inoperantă orice tentativă de mușamalizare. Cam cum au fost înregistările cu Mircea Băsescu realizate de Băsică.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Abuzurile evidente săvârșite de mai mulți procurori DNA, în frunte cu Mircea Negulescu, nu au reușit să clatine nici încrederea românilor în Laura Codruța Kovesi, dar nici a oficialilor SUA, a căror susținere înclină balanța în favoarea 'Doamnei de fier'.  Cu toate acestea, există suspiciuni că în scurt timp poate...

Preluat de la EVZ