Practic, în zonele unde se vor realiza verificările, pe terminalele conectate la reţelele operatorilor de telefonie mobilă din România vor apărea notificări cu mesajul – „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”, informează un comunicat al IGSU.


„Asigurăm cetăţenii că aceste testări sunt absolut necesare şi apelăm la înţelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat. În etapa ulterioară, IGSU va stabili tipurile de risc şi nivelurile de gravitate ale evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicaţia. De asemenea, se vor căuta soluţii tehnice pentru integrarea aplicaţiei cu celelalte sisteme informatice utilizate de către autorităţile care emit avertizări”, se arată în comunicat.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Sistemul de avertizare a populaţiei „RO-ALERT”, care urmează să fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi al operatorilor de telefonie mobilă, va permite informarea rapidă a cetăţenilor aflaţi în zonele cu risc major de dezastre, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră, precizează IGSU.


rootstireaActualitate/EsentialSocial
Practic, în zonele unde se vor realiza verificările, pe terminalele conectate la reţelele operatorilor de telefonie mobilă din România vor apărea notificări cu mesajul – „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”, informează un comunicat al IGSU. „Asigurăm cetăţenii că aceste testări sunt absolut necesare şi apelăm la înţelegerea...

Preluat de la EVZ