Începând din această dimineață, vor avea loc testări în vederea implementării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Practic, în zonele unde se vor realiza verificările, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România vor apărea notificări cu mesajul „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”.

Ulterior, IGSU va stabili tipurile de risc și nivelurile de gravitate ale evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicația.

“De asemenea, se vor căuta soluții tehnice pentru integrarea aplicației cu celelalte sisteme informatice utilizate de către autoritățile care emit avertizări”, arată Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, într-un comunicat de presă.

Sistemul de avertizare a populației „RO-ALERT”, care urmează să fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și operatorilor de telefonie mobila, ar trebui să permită informarea rapidă a cetățenilor aflați în zonele cu risc major de dezastre, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecției în caz de urgență majoră.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/igsu-incepe-primele-teste-ale-sistemului-de-avertizare-a-populatiei-ro-alert-45359.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/igsu-incepe-primele-teste-ale-sistemului-de-avertizare-a-populatiei-ro-alert-45359-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv