Horoscop  Pe 22 decembrie s-au născut Giacomo Puccini, Maurice Gibb, Robin Gibb, Vanesa Paradis, Dan Petrescu, Cristina Deleanu.

 

Horoscop  În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Petru Movilă, Anastasia, Hrisogen şi Teodota. Nimic în ”Kalendar”.

Horoscop  Dragi lupi, padawani și hobbiți întotdeauna telefonul meu, sau Skype-ul sună la ora 01:15. Pentru noi este noapte, dar rudele mele din State abia s-au întors de la serviciu. Așa s-a întâmplat și noaptea trecută, abia terminasem horoscopul. Era unul dintre finii mei, care s-a naturalizat într-un stat din sud, cred că Arizona, sau New Mexico. De fapt cam în amândouă statele, are licență de fucționare în amândouă. Finul meu, pe nume George, a absolvit MIT și apoi a pus bazele, cu câțiva foști colegi și colege din liceu, a unei mici întreprinderi de reparat și întreținere a diferitelor aparate și dispozitive casnice, la domiciliu, de la mașina de spălat și frigider la sistemul de climatizare și acoperișuri termice și fotovoltaice. Tot ce este electric. Le merge bine, sunt bine văzuți, asta se constată după creditul pe care îl au la bănci.

 

Horoscop  Ieri au primit o solicitare de la o utilitate aflată în deșertul Arizona. Un centru de reeducare a minorilor, a fetelor, mai precis, aflat în mijlocul deșertului. La trei ore de mers cu mașina, de la autostradă. George a luat un coleg, mâncare și termosuri cu apă rece și au plecat. Când au ajuns acolo, au rămas cu gura căscată. Se așteptau la o închisoare, un centru de corecție și când colo niciun zid, nici celule, ci căsuțe cochete, o fermă, terenuri de baschet și de tenis de câmp. Parcă era un campus universitar. Mai mult, pe un teren mare, o mulțime de fete, suple și frumoase, toate tunse scurt și sumar îmbrăcate, dansau. Dansau? Dansau, sigur că da, dar spuneau în gura mare ceva similar cu: ”Doamne Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte miluiește-ne pe noi!”  Și dansau! Shuffle dance, într-o perfectă sincronizare.

Horoscop Calugărița carmelită care îi însoțea pe cei doi băieți le-a spus: nu vă uitați prea insistent. Sunt criminale minore. Abia așteaptă un prilej să ucidă. Fata aceea diafană de acolo a omorât o familie întreagă pentru că bebeul la care era baby-sitter s-a îmbolnăvit. După ce le-a luat gâtul la toți, inclusiv la bunici, a întrebat pe polițiștii care o arestaseră: acum pot să am eu grijă de copil, da? Iar negresa aceea a făcut găuri cât pumnul cu un riot-gun în doi polițiști care o opriseră pe autostradă pentru exces de viteză. Dar ce fac, a întrebat George. Se roagă, a răspuns călugărița, nu fac metanii, le-au înlocuit cu shuffle dance!

Horoscop   Dar nu ar fi trebuit niște ziduri, ceva, a întrebat colegul lui George. Călugărița a râs. Fetele sunt criminale, dar nu sunt proaste. Nimeni nu poate pleca de aici fără o mașină bună și rezervă de apă. Oricum sunt camere de supraveghere peste tot și avem și o pasăre, a spus călugărița arătând în sus. Probabil, vreun satelit geostaționar. Și ce o să facă după ce împlinesc vârsta majoratului, a întrebat George. Au viitorul asigurat, a răspuns zâmbind, carmelita. Toate, dar toate, au semnat angajamente cu armata, fie terestră, aer sau navală. Au spus că le place să ucidă și numai așa pot să o facă legal.

Horoscop  Dragii moșului, ieri delegația noastră s-a abținut în loc să voteze împtriva unei rezoluții ONU mincinoase care condamna o hotărâre a Casei Albe. Cu toate că Donald Trump a amenințat că nu o să uite pe cei care nu-l sprijină. Poate le trimite câteva fete din alea care se roagă pe shuffle dance. De mult nu am mai văzut atâtea bâlbâieli în politica noastră externă. Am sunat la centrala de externe să văd dacă mai este cineva în viață pe acolo. ”Nu trage boierule, nu suntem noi de vină, așa a ordonat ”carcasa”. Pentru cine nu știe carcasa, dulapul, sunt numele de cod pentru chiriașul de la Cotroceni. Bun, poziția volumului fără conținut a fost ingrată, de obicei el votează cum votează Germania Federală. Dar Europa musulmană a votat pentru rezoluție. Hai să lăsm politica că vine Crăciunul, dar nu-mi ies din cap criminalele acelea tinere și frumoase care se rugau pe shuffle dance

 

                                              ⃰    ⃰    ⃰

 

 

Horoscop  Că tot am vorbit ieri despre ei, dragi lupi, hobbiți și padawani, știţi semnificaţia ascunsă, astrologică, a cadourilor făcute Pruncului de către Magi? Nu, sigur că nu! Haide să vă spun eu, am mai făcut-o şi altădată şi o s-o fac mereu, cât o să mai ţin ochii deschişi. 


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Aurul dat de Gaspar era de natura zodiei Leului, cea guvernată de Soare.  Bijuteriile, portocalele, merele, blănurile şi aparatura electronică sunt din acelaşi domeniu.  Melchior a dăruit smirnă, de natura zodiei Berbecului, guvernată de Marte : dulciurile, ciocolata, cafeaua, obiectele din metal (fier), confecţiile din lînă, îmbrăcămintea în general, rubinele, medicamentele, ţigările, brichetele şi aparatele foto.  Balthazar a dăruit Pruncului tămîie, de natura zodiei de pământ, unde ne întoarcem cu toţii şi cei înhumaţi şi cei incineraţi, cea a Capricornului, dominată de Saturn : cărţi, casete, stilouri, onixul, argint, parfumurile, cosmeticile, animale mici, obiecte de artă.

 

Ce cadori de Crăciun se potrivesc unei anumite zodii, ce le face plăcere? Iată:

horoscop

 

BERBEC. Obiecte din piele şi mici lucruri personalizate, care poartă numele persoanei respective. Mănuşi din piele, stilouri, poate chiar Mont Blanc, atenţie la falsuri! Cafea sau ceai. Ciocolată şi alcooluri tari.

 

TAUR   Fiind domiciliul diurn al lui Venus, parfumurile, cosmeticele şi subtanţele de întreţinere nu trebuie să lipsească. Fulare fantezii, sau din lână. Bomboane, fondante. Vinuri, roşii.

 

GEMENI    Cărţi, DVD-uri, mici gadgeturi electronice gen e-Book. Reviste, abonamente la reviste glossy. Pulovere, jachete, în culorile zodiei. Bomboane la cutie, vinuri albe, seci.

 

RAC  Obiecte de îmbrăcăminte din lână, piele sau bumbac. Mici obiecte de artă, poate exotice. Bijuterii din argint. Vi le recomand pe cele cu titlul mare, sunt cele mai frumoase şi nu înegresc. Prăjituri elaborate, cu frişcă, alcooluri tari.

 

LEU    Mici sau mai mari bijuterii din aur, depinde de câţi bani ai. Vauchere la un SPA, sau bilete la un meci celebru. Miere de albine, portocale, mandarine, mere roşii. Vin roşu, tare, sec.

 

FECIOARĂ  Domiciliul nocturn al lui Mercur. Obiecte care să satisfacă pasiunile nativului. Cu siguranţă are un hobby: colecţii, timbre, capsule, nasturi şi multe altele, la care nici nu gândeşti. Află! Scule sau accesorii pentru maşină, mici aparate electrocasnice, truse de manichiură. Ciocolată, poate albă. Vinuri albe, dulci.

 

BALANŢĂ  Domiciliul nocturn al lui Venus. Obiecte de artă, icoane, mici bijuterii din aliaj, cu pietrele zodiei. Cosmetice şi parfumuri din gama florală. Flori în ghiveci. Bomboane vieneze, vin roşu, dulce.

 

SCORPION  Seturi de birou, sau de masă, mici obiecte, statuete din aliaje. Obiecte din metal, catarame, accesorii pentru îmbrăcăminte, ceasuri, obiecte de îmbrăcăminte din piele, lenjerie fantezistă. Ciocolată neagră, amăruie, alcooluri tari.

 

SĂGETĂTOR   Seturi sportive, jocuri, darts, cărţi de joc de palmares. Îmbrăcăminte, numai din lână sau bumbac. Mănuşi din lână. Accesorii pentru maşină, sau pentru computer. Bomboane diverse, la cutie, vin roşu, sau alb, semi-dulce.

 

CAPRICORN   Sisteme de siguranţă pentru maşină, sau casă. Brăţări de argint, mici bijuterii cu pietrele zodiei, poate onix sau hematit, în general, de culoare neagră. Felicitare, foarte laudativă. Ciocolată în batoane mari, vin roşu sec.

 

VĂRSĂTOR  Cărţi, reviste, tipărituri. Muzică pe, diferite suporturi. Instrumente muzicale. Bijuterii din pietre semipreţioase, gen jad, chinezisme. Îmbrăcăminte din piele. Jocuri de computer, sau farduri sofisticate. Miere de albine, de tei, turtă dulce, vinuri diverse, ţuică.

 

PEŞTI  Icoane, poate chiar nişte reproduceri bune de icoane pe sticlă, muzică – colinde, ciorapi de toate felurile, cizme sau cizmuliţe, orice se încalţă, papuci, călduroşi, din blană, etc. Machete, jucării pentru oameni mari. Ciocolată cu lapte, poate albă, alcooluri tari. 

 

Horoscop Bun, cadourile de Crăciun sunt foarte uşor, sau greu de ales. De dăruit este uşor, de ales e mai greu. Totuşi cred că vă sunt de folos, dacă aveţi nelămuriri, scrieţi-mi!

Horoscop  Eu o să mă uit puțin pe Youtube la shuffle dance, imaginându-mi ce se întâmplă în mijlocul deșertului Arizona, apoi o să citesc, am descoperit o scriitoare de SF fabuloasă, pe nume Leigh Brackett, soția unui monstru sacru al genului, Edmond Hamilton. Leigh Brackett a fost și o scriitore de scenarii pentru Hollywood, capodoperele ”Rio Bravo”, ”Hatari!”, ”El Dorado” și ”Rio Lobo” au fost creația ei. Niciodată nu este prea târziu să descoperi ceva valoros, frumos, interesant, important, captivant. Eu ascult, ca întotdeauna epic music, TSFH ”Never Back Down” pus în buclă, repetând obsesiv, în limba latină, ceea ce trebuie să știm cu toții, nu renunțați niciodată, dacă cauza este bună și plăcută Lui Dumnezeu!

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
    Horoscop  Pe 22 decembrie s-au născut Giacomo Puccini, Maurice Gibb, Robin Gibb, Vanesa Paradis, Dan Petrescu, Cristina Deleanu.   Horoscop  În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Petru Movilă, Anastasia, Hrisogen şi Teodota. Nimic în ”Kalendar”. Horoscop  Dragi lupi, padawani și hobbiți întotdeauna telefonul meu, sau Skype-ul sună la ora 01:15. Pentru noi este...

Preluat de la EVZ