Jan Wenner a înfiinţat revista în San Francisco, în 1967, împreună cu criticul muzical Ralph Gleason, iar, de atunci, compania acestuia, Wenner Media, a deţinut controlul majoritar. Compania BandLab Technologies, cu sediul în Singapore, deţine în prezent 49% din acţiunile revistei.


Nu au fost făcute publice detaliile tranzacţiei, însă, potrivit înţelegerii, Wenner, care până acum era publisher, va fi director editorial. Gus Wenner, fiul lui Jann Wenner, va rămâne preşedinte al Wenner Media.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Revista a trecut printr-o perioadă destul de grea, la fel ca întreaga industrie a mass-mediei, care încearcă să se adapteze evoluţiei digitale. Mai mult, “publicaţia a suferit o lovitură după ce, în 2014, a publicat un articol despre un fals viol petrecut în campusul University of Virginia. În 2015, publicaţia a retractat articolul şi a şi plătit despăgubiri imense pentru defăimare.

Înfiinţată de Jay Penske în 2003, compania Penske Media deţine în prezent mai multe titluri în domeniile cultură şi divertisment, printre care Variety, site-ul Deadline.com şi Women’s Wear Daily.

Anul acesta, Wenner Media a mai vândut două reviste, US Weekly şi Men’s Journal, companiei American Media Inc., care mai deţine, printre altele The National Enquirer”, informază Mediafax.


rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Jan Wenner a înfiinţat revista în San Francisco, în 1967, împreună cu criticul muzical Ralph Gleason, iar, de atunci, compania acestuia, Wenner Media, a deţinut controlul majoritar. Compania BandLab Technologies, cu sediul în Singapore, deţine în prezent 49% din acţiunile revistei. Nu au fost făcute publice detaliile tranzacţiei, însă, potrivit...

Preluat de la EVZ