Parlamentul cubanez a aprobat ieri o lege care extinde până la 19 aprilie durata actualei legislaturi, care ar fi trebuit să se termine pe 24 februarie. Vor urma alegeri politice, chiar a doua zi după retragerea lui Raul Castro.


Votul Parlamentului este urmarea unei propuneri a Consiliului de Stat, maximul organ executiv al ţării caraibiene, unde se afirmă că trecerea Uraganului Irma din septembrie a creat ”o situaţie excepţională” care nu permite mai înainte de aprilie alegerile electorale.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Raul Castro, 86 de ani, este preşedinte al Cubei din 2008, după demisia fratelui său, mai celebrul Fidel Castro, iar din 19 aprilie 2011 este şi secretarul Partidului Comunist din Cuba, unicul partid legal existent în stat.

O dată cu plecarea  lui Raul se pune capăt unei perioade de şase decenii de putere a fraţilor Castro. El va rămâne însă la conducerea Partidului Comunist Cubanez (PCC) până la viitorul congres, prevăzut în 2021. Raul Castro va avea atunci 90 de ani.


rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Parlamentul cubanez a aprobat ieri o lege care extinde până la 19 aprilie durata actualei legislaturi, care ar fi trebuit să se termine pe 24 februarie. Vor urma alegeri politice, chiar a doua zi după retragerea lui Raul Castro. Votul Parlamentului este urmarea unei propuneri a Consiliului de Stat, maximul...

Preluat de la EVZ