Conform datelor de la această oră, cel puțin patru persoane au murit și alte 88 sunt date dispărute, au anunțat oficialii, citați de USA Today.


Mai mult de 160 de persoane au fost salvate, în viață, din apele mării de forțele navale, paza de coastă și mai multe bărci de pescari, după ce vasul  M/V Mercraft 3 s-a scufundat în Strâmtoarea Polillo, între orașul Infanta din provincia Quezon și destinația feribotului, insula Polillo, a declarat purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, Armand Balilo.

Unul dintre supraviețuitori, Donel Jade Mendiola, a declarat pentru prostul de radio DZMM că vremea rea a întârziat plecarea vasului, dar ulterior condițiile meteo s-ar fi îmbunătățit și nava a plecat din orașul Real.

Vântul puternic și valurile mari au început, însă, după circa două ore de călătorie, a precizat el.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Nava s-a oprit și a început să ia apă la bord în partea din față. Pasagerii s-au strâns în cealaltă parte, iar feribotul a început să se scufunde”, a povestit Mendiola. Pasagerilor li s-a spus să îmbrace vestele de salvare.

Navele pazei de coastă, ale forțelor navale și bărci ale pescarilor au salvat 166 de persoane, inclusiv multe care pluteau în marea agitată.

Eforturile de salvare vor continua, în ciuda faptului că valurile sunt mari și s-a lăsat întunericul, a precizat Balilo, care a adăugat că elicopterul pazei de coastă a încercat să ajungă în zonă, dar nu a reușit din cauza vântului puternic.

Mulți dintre cei salvați au fost transportați în satul Dinahican în Infanta, unde oficialii locali au adus haine, mâncare, apă și medicamente.

Furtunuri frecvente, nave prost întreținute și nerespectarea regulilor de siguranță sunt motivele pentru care au avut loc accidente pe mare în Filipine.

Printre acestea se numără și cel din 20 decembrie 1987, când feribotul Dona Paz s-a scufundat, după ce s-a ciocnit cu o cisternă cu combustibil, și când au murit mai mult de 4.300 de oameni, în cel mai grav accident maritim pe timp de pace.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Conform datelor de la această oră, cel puțin patru persoane au murit și alte 88 sunt date dispărute, au anunțat oficialii, citați de USA Today. Mai mult de 160 de persoane au fost salvate, în viață, din apele mării de forțele navale, paza de coastă și mai multe bărci de...

Preluat de la EVZ