Un feribot filipinez, care avea 251 de persoane la bord, s-a răsturnat, joi, lângă o insulă din apropierea capitalei Manila, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă Armand Balilo, iar media a relatat că cel puțin patru oameni au murit, informează site-ul agenției Reuters.

Armand Balilo a menționat că ambarcațiunea s-a răsturnat din cauza condițiilor de vreme rea, însă nu a confirmat numărul persoanelor moarte și persoanelor salvate.

Navele Pazei de Coastă și elicopterele militare s-au îndreptat către vecinătatea insulei Polillo.

“Am auzit că există victime, dar încă încercăm să obținem o imagine completă”, a declarat Armand Balilo.

Deși majoritatea accidentelor navale sunt provocate de transportarea unui număr mare de pasageri, Balilo a informat că nu este și cazul acestui feribot, care avea capacitatea de a transporta 280 de persoane.

Operațiunile de salvare au devenit dificile din cauza ploilor abundente și valurilor uriașe, cauzate de o furtună tropicală care afectează Filipinele de sud.

Balilo a mai informat că a fost emis un semnal de ajutor, după ce feribotul a se afla la nouă mile de orașul Real, în provincia Quezon.

“Există posibilitatea ca accidentul să fi fost provocat de condițiile de vreme”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/un-feribot-cu-251-de-persoane-la-bord-s-a-rasturnat-cel-putin-patru-persoane-au-murit-45330.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/un-feribot-cu-251-de-persoane-la-bord-s-a-rasturnat-cel-putin-patru-persoane-au-murit-45330-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv