EVZ vă prezintă declarațiile lui Vladimir Tismăneanu.


Crime și represiune


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Nu a existat niciodată o Securitate patriotică. Este o minciună sfruntată. Din chiar clipa infiinţării in 1948, sub numele de Direcţia Generală a Securităţii Poporului, până când a fost, pasămite, desfiinţată in decembrie 1989, Securitatea a avut un singur scop: represiunea. De la Teohari Georgescu, Pantiuşa, Nikolski, Dulgheru, Jianu, Mazuru, Sepeanu, Şoltuţiu, Patriciu, Enoiu, Negrea si Drăghici, si până la Stănescu, Bobu, Stamatoiu, Vasile Gheorghe, Plesiţă, Doicaru, Postelnicu si Vlad, Securitatea a fost o instituţie criminală.

Sluga dictatorilor PCR

Mă lasă complet rece originea etnică a securiştilor. Este total irelevantă. Mă interesează ce metode au folosit, pe cine au servit si cu ce scopuri. Eu unul nu voi osteni niciodată să o afirm cât pot de răspicat: Securitatea a slujit, mereu si fără preget, dictatura PCR! Mai exact spus, a liderului acestei formaţiuni anti-patriotice, fie el Dej sau Ceaușescu…”, scrie Vladimir Tismăneanu.


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
EVZ vă prezintă declarațiile lui Vladimir Tismăneanu. Crime și represiune ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017”Nu a existat niciodată o Securitate patriotică. Este o minciună sfruntată. Din chiar clipa infiinţării in 1948, sub numele de Direcţia Generală a Securităţii Poporului, până când a fost, pasămite, desfiinţată...

Preluat de la EVZ