Lungmetrajul “Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, a fost inclus în topul 10 al celor mai bune filme străine din 2017 realizat de prestigioasa publicație americană The Hollywood Reporter.

Criticii de film de la The Hollywood Reporter au plasat cel mai recent lungmetraj al lui Cristian Mungiu pe poziția a noua în topul 10.

“Studiul lui Cristian Mungiu asupra unui tată care depășește limitele normale pentru a proteja viitorul academic al fiicei sale constituie o operă cinematografică mai liniștită și mai rece decât obișnuiește acesta. Însă regizorul demonstrează o măiestrie tehnică ce pare fără efort, subtilă și naturală, încât chiar și un film atât de măsurat emoțional, reținut este unul mai provocator și interesant decât oricare alt cel mai bun efort al său”, scrie prestigioasa publicație de profil.

Pentru acest lungmetraj, Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie la ediția din 2016 a Festivalului de Film de la Cannes.

Topul 10 al celor mai bune filme ale anului 2017 realizat de The Hollywood Reporter include pelicule diverse, de la o drama din Chile despre o transsexuală care suferă din cauza pierderii persoanei iubite la un lungmetraj francez despre canibalism și unul despre cultura militară din Israel.

Astfel, topul este alcătuit din filmele “A fantastic woman”, de Sebastián Lelio (Chile), pe primul loc, urmat de “BPM (Beats Per Minute)”, de Robin Campillo (Franța), “The Other Side of Hope”, de Aki Kaurismaki (Finlanda), “Raw”, de Julia Ducournau (Franța), “Foxtrot”, de Samuel Maoz (Israel), “Loveless”, de Andrey Zvyagintsev (Rusia), “After the storm”, de Kore-eda Hirokazu (Japonia), “The Wound”, de John Trengove (Africa de Sud), “Bacalaureat”, de Cristian Mungiu (România), și “The Square”, de Ruben Ostlund (Suedia).

Regizorul și scenaristul Cristian Mungiu a câștigat trofeul Palme d’Or de la Cannes în 2007, cu filmul “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, o dramă despre avorturile ilegale din perioada comunistă a țării noastre. Cineastul român a revenit pe Croazetă în 2009, cu antologia de scurtmetraje “Amintiri din Epoca de Aur”, care a rulat în secțiunea Un Certain Regard. În 2012, filmul “După dealuri”, de Cristian Mungiu, a înregistrat o dublă victorie la Cannes: premiul pentru scenariu, obținut de Mungiu, și premiul pentru interpretare feminină, acordat ex-aequo actrițelor Cristina Flutur și Cosmina Stratan.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/the-hollywood-reporter-bacalaureat-de-mungiu-printre-cele-mai-bune-filme-straine-din-2017-45340.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/the-hollywood-reporter-bacalaureat-de-mungiu-printre-cele-mai-bune-filme-straine-din-2017-45340-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv