Trei violuri în grup în mai puțin de o lună au avut loc în Malmo. Weekendul trecut, o tânără de 17 ani a fost violată și agresată în grup, pe un teren de joacă. După ultimul  viol, polițiștii au sfătuit femeile să nu meargă neînsoțite pe stradă.


Sute de oameni au ieșit în stradă, pentru a protesta față de violențe și față de acțiunile polițiștilor, scrie Daily Mail.

Adolescenta de 17 ani a fost violată de un număr necunoscut de imigranți, pe un teren de joacă pentru copii, sâmbătă dimineața. În ziua următoare, polițiștii din Malmo au emis o avertizare pentru toate femeile din oraș, să nu iasă la plimbare, seara, singure, să circule câte două sau să folosească taxiuri.

Primul viol a avut loc în 4 noiembrie – o femeie fiind agresată de mai mulți imigranți, după o petrecere în Segevång, în nordul orașului Malmo.

O săptămâna mai târziu, o femeie a fost atacată și violată de mai mulți bărbați într-o stație de autobuz, în altă zonă, Södervärn, în centrul Malmo.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Violul de sâmbătă s-a petrecut la câteva străzi mai departe, în Sofielund, unde a fost atacată o tânără de 17 ani de un grup de bărbați.

„Este o crimă oribilă, foarte gravă, cu violență și brutalitate excesivă”, a spus Andy Roberts, șeful poliției din nordul Malmo, fără a da detalii presei despre infracțiuni, dar a adăugat: „Există limite ale violenței, chiar și pentru mine, care sunt un ofițer de poliție bătrân și cu experiență”.  

Ziarele locale au scris că toate cele trei victime ale celor trei violuri erau adolescente. Deși nu pare să existe o legătură evidentă între violuri, aceasta nu poate fi exclusă din discuție, ancheta fiind în desfășurare.

Toate cele trei atacuri au avut loc între miezul nopții și ora 3 dimineața și autorii erau bărbați pe care victimele nu îi cunoșteau.

Protestul de ieri, filmat de un participant, cerea protecția poliției, pedepse mai dure pentru infractori și solicita guvernul să ia măsuri și să adopte proiectul de lege referitor la consimțământ.

Purtând pancarte cu mesaje precum „Fără violatori pe străzile noastre” și „Stefan Lofven, asumă-ți responsabilitatea”, cu referire la premier, sute de oameni au mărșăluit pe străzi, marți seara

„N-am crezut niciodată că îmi va fi teamă să mă plimb în orașul meu”, a spus una dintre participantele la miting, Sara Wettergren. Referindu-se la un viol în grup care a făcut vâlvă  în India, în 2012, ea a continuat: „În India, agresorii au fost condamnați. În Suedia, ei sunt liberi”.

În ceea ce privește sfatul de a sta în casă, polițiștii au explicat: „Este o chestiune de bun simț. Nu avertizăm oamenii să nu iasă pe stradă, ci le spunem să se gândească de două ori, să nu meargă singuri pe stradă, noaptea, sau să ia un taxi”, a declarat Anders Nilsson, de la poliția din Malmo.

După ce a fost criticată declarația, polițiștii au dat înapoi și au admis că au „folosit cuvinte nepotrivite”.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Trei violuri în grup în mai puțin de o lună au avut loc în Malmo. Weekendul trecut, o tânără de 17 ani a fost violată și agresată în grup, pe un teren de joacă. După ultimul  viol, polițiștii au sfătuit femeile să nu meargă neînsoțite pe stradă. Sute de oameni...

Preluat de la EVZ