Ședința a început cu un moment de reculegere în memoria celor care și-au pierdut viața la Revoluția din 1989. La plenul reunit nu participă premierul Mihai Tudose și nici președintele României, Klaus Iohannis. După ședința solemnă, plenul reunit al Parlamentului va continua cu dezbaterea asupra  bugetului pentru 2018.


În timpul ședinței solemne, premierul Mihai Tudose are o întâlnire informală cu jurnaliștii la Palatul Victoria. Șeful Executivului le-a spus acestora că nu susţine proiectul de lege privind statutul Casei Regale, apreciind că Palatul Elisabeta ar trebui să revină în administrarea şi proprietatea statului român după decesul regelui Mihai.

„România nu este monarhie, ci republică. Palatul Elisabeta trebuie să revină statului român. Membrii Casei Regale pot să stea la Săvârşin sau în altă parte”, a transmis Tudose presei.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Pe 7 noiembrie, președinții celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au depus  un proiect de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale. Ulterior Legislativul a aprobat dezbaterea inițiativei în procedură de urgență. 

Iohannis, în Piața Universității

Președintele Iohannis a fost joi la monumentul dedicat Revoluției din Piața Universității, unde a depus o coroană de flori. Şeful statului a fost întâmpinat cu onoruri militare şi primit de şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă. 

La sosirea în Piaţa Universităţii, Klaus Iohannis a fost aplaudat de cei bucureștenii prezenţi acolo. Unii participanţi la eveniment i-au strigat „Bravo”. Şeful statului a dat mâna cu o parte dintre cei prezenţi la ceremonie. 

Șeful statului a transmis și un mesaj în ziua în care s-au împlinit 28 de ani de la Revoluția din 1989. El a spus că investigațiile din Dosarul Revoluției trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârșit, dreptate. Iohannis a avut și un mesaj critic la adresa politicienilor cu deprinderi din trecut.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Ședința a început cu un moment de reculegere în memoria celor care și-au pierdut viața la Revoluția din 1989. La plenul reunit nu participă premierul Mihai Tudose și nici președintele României, Klaus Iohannis. După ședința solemnă, plenul reunit al Parlamentului va continua cu dezbaterea asupra  bugetului pentru 2018. În timpul ședinței solemne,...

Preluat de la EVZ