Adunarea Constituantă din Venezuela a desfiinţat postul de primar al capitalei Caracas, oraş ce a reprezentat timp de mai mulţi ani o fortăreaţă a opoziţiei.


Adunarea Constituantă susţine că postul de primar “nu mai serveşte intereselor pentru care a fost înfiinţat”.

Ultimul primar al capitalei, Antonio Ledezma, a fost condamnat în 2015, fiind acuzat că a conspirat împotriva preşedintelui ţării, Nicolas Maduro.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

BBC transmite că luna trecută, Antonio Ledezma, aflat în arest la domiciliu, a fugit în Spania.

Foametea a lovit Venezuela de mai mulți ani. Acum, însă, ucide copii acestei nații într-o rată foarte alarmantă, avertizează medicii din spitalele de stat.

Criza a fost declanșată odată cu colapsul economic al țării, în 2004. De atunci au avut loc multe proteste și violențe pe străzi din cauza accesului la hrană, iar pentru proviziile de bază se formează de fiecare dată cozi interminabile.

Președintele țării, Nicolas Maduro, știe că poporul este înfometat în Venezuela, însă a refuzat să accepte ajutor internațional, potrivit The New York Times, afirmând deseori că problemele economice ale țării au fost provocate de adversarii străini, precum Statele Unite ale Americii, care – afirmă președintele Maduro – duc un război economic împotriva Venezuelei.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Adunarea Constituantă din Venezuela a desfiinţat postul de primar al capitalei Caracas, oraş ce a reprezentat timp de mai mulţi ani o fortăreaţă a opoziţiei. Adunarea Constituantă susţine că postul de primar 'nu mai serveşte intereselor pentru care a fost înfiinţat'.Ultimul primar al capitalei, Antonio Ledezma, a fost condamnat în...

Preluat de la EVZ