După ce imaginile cu dezertarea unui soldat nord-coreean au devenit virale, o altă dezertare face înconjurul lumii. Acest eveniment a dus la deschiderea focului la granița dintre cele două țări. 


Un soldat nord-coreean a dezertat joi în Coreea de Sud traversând Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două state, focuri de armă făcându-se auzite apoi de ambele părţi, informează Yonhap, citând armata sud-coreeană.

Soldatul a apărut în faţa unui post de gardă sud-coreean în jurul orei locale 8,04 dimineaţa, în mijlocul ceţii groase”, potrivit Statului Major Interarme al Seulului (JCS).


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Agenţia de presă sud-coreeană, citând un oficial al JCS, arată că, după producerea fugii soldatului, militari de frontieră nord-coreeni s-au apropiat de linia de demarcaţie militară, aparent în căutarea dezertorului.

Ca răspuns, trupele Sudului au tras circa 20 de focuri de avertizare în jurul orei locale 9,30 dimineaţa, a spus acesta.

Aproximativ 40 de minute mai târziu, s-au auzit mai multe împuşcături din Nord, dar nu au fost găsite gloanţe care să fi trecut frontiera, a mai arătat oficialul JCS, citat de agenţia Yonhap.
Într-un anunţ separat, ministerul pentru Unificare de la Seul a indicat că doi nord-coreeni, aflaţi miercuri la bordul unei bărci mici de lemn şi găsiţi în larg într-o misiune de patrulare, şi-au exprimat dorinţa de a rămâne în Coreea de Sud, anunță Agerpres.

Un bilanţ oficial al JCS arată că 15 nord-coreeni, inclusiv patru soldaţi, au fugit direct în Sud în 2017, faţă de un soldat şi patru civili în 2016.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
După ce imaginile cu dezertarea unui soldat nord-coreean au devenit virale, o altă dezertare face înconjurul lumii. Acest eveniment a dus la deschiderea focului la granița dintre cele două țări.  Un soldat nord-coreean a dezertat joi în Coreea de Sud traversând Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două state, focuri...

Preluat de la EVZ