• Secția pentru procurori a CSM a aprobat pe 31 octombrie, cu observații, raportul Inspecției Judiciare privind controlul efectuat la Direcția Națională Anticorupție, concluzia fiind că activitatea managerială a conducerii DNA a fost eficientă.

Ministrul Justiției a precizat că în analiza sa asupra activității DNA nu va lua în calcul doar acest raport al CSM.


Potrivit legii, revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA se realizează de către Președintele României, la propunerea Ministrului Justiției.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Decizia nu poate fi decât una în limitele competenţelor legale. Competenţe legale care sunt partajate de data aceasta. Ministrul Justiţiei poate să facă acea evaluare, să ajungă la o concluzie sau alta şi să propună mai departe revocarea sau menţinerea. Prin urmare, nu ministrul Justiţiei decide posibila revocare, competenţele sunt partajate între ministrul Justiţiei şi preşedintele republicii. Vă asigur că eu îmi voi îndeplini competenţele mele“, a spus Tudorel Toader la Antena 3. 

Întrebat când va lua decizia în legătură cu şefa DNA, Toader a replicat: “Eu vă pot spune într-un termen scurt sau foarte scurt”.

Întrebat dacă a luat decizia în “forul lui interior”, ministrul a confirmat. „Da. În procesul decizional sunt două momente, cel intern şi extern. Se spune că factorul intern, dacă nu este exteriorizat, nu produce efecte juridice. În momentul în care voi decide să trec la momentul al doilea, atunci voi ţine o conferinţă de presă la Ministerul Justiţiei”, a spus Toader.


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Secția pentru procurori a CSM a aprobat pe 31 octombrie, cu observații, raportul Inspecției Judiciare privind controlul efectuat la Direcția Națională Anticorupție, concluzia fiind că activitatea managerială a conducerii DNA a fost eficientă. Ministrul Justiției a precizat că în analiza sa asupra activității DNA nu va lua în calcul doar...

Preluat de la EVZ