“Vă pot spune că nu sunt mulţumit. Am spus şi la Senat acest lucru. Eu mi-aş fi dorit o reformă mai amplă a legilor Justiţiei, mai cuprinzătoare şi mai curajoasă. Parlamentul a putut să facă ceea ce vedeţi în condiţiile unei presiuni mediatice, unei presiuni publice care denotă puţină cunoaştere a conţinutului şi ceea ce s-a reuşit să se facă este – aş spune – măcar un minim necesar”, a precizat el, în cadrul unei declaraţii acordate presei, la Palatul Parlamentului.


“Cele patru chestiuni importante pe care le-am analizat, dezbătut şi votat sunt: răspunderea magistraţilor – şi cred că aici toată lumea este de acord că trebuie să existe, ca pentru toate celelalte categorii socio-profesionale, o anumită răspundere bine definită, iar în cazul magistraţilor este vorba de reaua credinţă şi grava neglijenţă, nu alte erori judiciare – există totodată problema reglementată a locului unde se găseşte Inspecţia Judiciară şi cum funcţionează, pentru ca ea să îşi poată îndeplini rolul pentru care a fost gândită. Al treilea element pe care l-am abordat a fost crearea acelei secţii în cadrul procuraturii care să ancheteze din punct de vedere al legii încălcările potenţiale făcute de magistraţi. Nu, în ultimul rând, modul în care scoatem de sub incidenţa factorului politic numirea procurorilor la Parchet”, a detaliat el, potrivit news.ro.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Întrebat ce fel de modificări şi-ar fi dorit, Tăriceanu a replicat că i-ar fi “foarte greu” să facă pe moment o listă exhaustivă. El a mai precizat că şi-ar fi dorit ca legile să pună mai mult accent pe apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, pe protejarea cetăţenilor şi diminuarea funcţiei represive a statului.

“Uitaţi-vă puţin ce se întâmplă la noi în România. Deciziile CCR sunt desconsiderate de procurori, fără se li se întâmple nimic. Ei se bucură de un soi de sentiment de impunitate. Nu poate să funcţioneze justiţia în aceste condiţii, în care procurorul este atotputernic şi nu are niciun fel de responsabilitate, nici în faţa Parlamentului, nici a justiţiei. (…) E vorba de a se prezenta la comisiile parlamentare, cum are obligaţia orice cetăţean. Credeţi că în SUA vreun procuror îndrăzneşte să refuze invitarea în faţa unei comisii parlamentare? Vă spun eu că nu îndrăzneşte aşa ceva. E de neconceput. Se prezintă inclusiv preşedintele”, a spus Tăriceanu.


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
'Vă pot spune că nu sunt mulţumit. Am spus şi la Senat acest lucru. Eu mi-aş fi dorit o reformă mai amplă a legilor Justiţiei, mai cuprinzătoare şi mai curajoasă. Parlamentul a putut să facă ceea ce vedeţi în condiţiile unei presiuni mediatice, unei presiuni publice care denotă puţină...

Preluat de la EVZ