Premierul israelian Benjamin Netanyahu a descris ONU drept o “casă a minciunilor”, joi, înaintea votului Adunării Generale, ce vizează un proiect de rezoluție care cere Statelor Unite să-și retragă recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, relatează site-ul agenției Reuters.

“Statul Israel respinge complet acest vot, chiar și înaintea aprobării rezoluției. Ierusalimul este capitala noastră și vom continua să construim acolo, iar ambasadele străine, ca cea a Statelor Unite, se vor muta la Ierusalim”, a declarat Benjamin Netanyahu.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite va ține o întâlnire de urgență, joi, cu scopul de a vota proiectul de revoluție care respinge decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului.

Spre deosebire de Consiliul de Securitate, unde unul dintre membrii permanenți (SUA, Marea Britanie, China, Franța și Rusia) poate bloca orice rezoluție, în Adunarea Generală niciun membru nu are o astfel de putere.

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a avertizat că Washingtonul va “nota numele” celor care vor vota împotriva poziției SUA, iar președintele Donald Trump a amenințat că va dispune reducerea asistenței financiare în cazul acestora.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/premierul-israelian-benjamin-netanyahu-descrie-onu-drept-o-casa-a-minciunilor-45334.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/premierul-israelian-benjamin-netanyahu-descrie-onu-drept-o-casa-a-minciunilor-45334-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv