Istoricul Marius Oprea a  încercat să mai împingă puțin spre lumină cazul învelit în întuneric și a subliniat că a existat un complot împotriva lui Nicolae Ceaușescu.
Anihilarea lui Ceaușescu, organizată de oameni din politic și Armată, urma să aibă la începutul anului 1990, dar revoluția poporului a luat-o înaintea complotiștilor.


”A fost un complot pus la cale împotriva lui Ceaușescu, în interiorul aparatului de partid și în interiorul cercurilor militare, inclunzând aici și o facțiune din Securitate. Acest complot care urma să dea rezultate începând din luna ianuarie 1990 și să fie pus cel târziu până în martie 1990, când se urma anihilarea lui Ceaușescu, cu ajutorul unor puști cu tranchilizante care aveau să sosească în ianuarie.

Citește: De ce mor românii ca pe vremea lui Ceaușescu

Cunoscându-se detalii despre următorul concediu pe care avea să-l petreacă la Olănești, în aceste împrejurări, urma să fie tranchilizat și noile structuri de putere, complotiștii, să convoace o ședință a CC, urmând ca cei din cercurile militare să obțină o neintervenție pentru protejarea lui Ceaușescu.
Nu s-a ajuns pentru că revolta populară a luat-o înaintea complotiștilor. S-a întâmplat exact ceea ce s-a întâmplat la Brașov în noiembrie 1987, ceva cu totul neplanificat”, spune isoricul.

Citește: Marea diversiune din 1989. Document OFICIAL EXPLOZIV


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

 

În ceea ce privește discursul lui Ceaușescu din balconul CC al PCR din 21 decembrie 1989, moment în care mulțimea a început să strige pentru libertate, Marius Oprea consideră că acela a fost momentul în care ”complotiștii intră în scenă”, luați prin surprindere de revolta poporului împotriva dictatorului.

”Aici intră în scenă complotiștii (nr. – discursul lui Ceaușescu). Intră în funcțiune acele simulatoare, Parchetul General a recunoscut recent, care provoacă debandada în mulțime. Aștept cu mare interes rezultatele investigațiilor cu privire la aceste simulatoare care au fost puse în funcțiune. De cine? Din dispoziția cui? Cred că aici se află cheia.

Citește: Mărturii istorice despre Elena Ceaușescu


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Istoricul Marius Oprea a  încercat să mai împingă puțin spre lumină cazul învelit în întuneric și a subliniat că a existat un complot împotriva lui Nicolae Ceaușescu. Anihilarea lui Ceaușescu, organizată de oameni din politic și Armată, urma să aibă la începutul anului 1990, dar revoluția poporului a luat-o înaintea...

Preluat de la EVZ