Formațiunile proindependență probabil vor avea în continuare majoritate în Parlamentul din Catalonia, în urma scrutinului regional desfășurat joi, arată sondaje efectuate la ieșirea de la urne, informează cotidianul La Vanguardia.

Potrivit sondajelor efectuate la ieșirea de la urne, formațiunea Stânga Independentă a Cataloniei (ERC) a obținut între 34 și 36 de mandate în Parlamentul catalan, Partidul Cetățenilor (CS) este creditat cu 34-37 de locuri, iar mișcarea Împreună pentru Catalonia (JxSi), a premierului catalan demis Carles Puidgemont, 28-29 de mandate.

Astfel, cele trei formațiuni proindendență ar putea menține, la limită, majoritatea în Parlamentul de 135 de locuri.

Partidul Socialist Catalan (PSC) probabil va obține între 18 și 20 de mandate.

Guvernul Spaniei a retras autonomia Cataloniei, dizolvând Guvernul și Parlamentul de la Barcelona, după ce regiunea și-a proclamat independența. Madridul a convocat alegeri parlamentare anticipate în Catalonia și a decis arestarea liderilor catalani. Locuitorii Cataloniei s-au pronunțat pe 1 octombrie în favoarea independenței regiunii față de Spania, într-un referendum considerat neconstituțional de Guvernul Spaniei și de Uniunea Europeană.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/partidele-proindependenta-probabil-vor-mentine-majoritatea-in-parlamentul-cataloniei-sondaje-45352.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/partidele-proindependenta-probabil-vor-mentine-majoritatea-in-parlamentul-cataloniei-sondaje-45352-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv