“Eu cred că am putea, fără niciun fel de problemă, să lăsăm Palatul Elisabeta în folosinţa Familiei Regale, care, bineînţeles, pentru necesităţile legate de reprezentarea până la urmă a României, are nevoie de un spaţiu adecvat care ar putea, aşa cum s-a întâmplat şi până acum, cum a fost folosit şi până acum, să fie folosit în continuare”, a declarat Tăriceanu, la Antena 3.


“E un lucru care pe mine m-a surprins astăzi, să văd aceste luări de poziţie publică, mai ales dacă ţinem cont că în succesiunea timpului, guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria începând cu guvernul condus de Arian Năstase au făcut o serie de gesturi, au luat o serie de decizii, care să permită punerea în valoare a Casei Regale într-un scop, aş spune, de interes naţional şi anume la momentul respectiv, începând din anii 2000, odată cu intensificarea demersurilor pentru aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană. (…) Guvernul Năstase, dacă nu mă înşel, a luat decizia de a oferi Palatul Elisabeta Familiei Regale în folosinţă.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Cu toate că (…) el a fost în proprietatea Familiei Regale, dar nu a fost revendicat. Mi s-ar părea astăzi un gest aş spune greu de explicat să facem un pas înapoi după ce guvernele succesive ale României, indiferent de coloratura pe care au avut-o, spuneam întâi de PSD, ulterior PNL, au avut această atitudine de deschidere, de susţinere într-un fel, (…) poate de a ne arăta şi o modestă recunoştinţă faţă de contribuţia pe care Casa Regală a României a avut-o la modernizarea ţării noastre, la transformarea ei, la, hai să spunem, traversarea unor momente dificile, Războiul de Independenţă, Primul Război Mondial, Marea Unire, Al Doilea Război Mondial. Guvernul pe care l-am condus a făcut un alt gest faţă de Familia Regală şi a retrocedat câteva, subliniez (…) nu toate, dintre proprietăţile pe care Familia Regală le-a deţinut. În speţă mă refer la Castelul Peleş, pe care Familia Regală a hotărât să-l lase în circuitul public, să poată fi vizitat de vizitatorii români şi străini”, a adăugat Tăriceanu.


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
'Eu cred că am putea, fără niciun fel de problemă, să lăsăm Palatul Elisabeta în folosinţa Familiei Regale, care, bineînţeles, pentru necesităţile legate de reprezentarea până la urmă a României, are nevoie de un spaţiu adecvat care ar putea, aşa cum s-a întâmplat şi până acum, cum a fost...

Preluat de la EVZ