UPDATE 11.00 – Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, Florina Presadă și Mihai Goțiu, au împărțit pe pupitrele celor de la PSD și ALDE câte un exemplar din cartea „Ferma animalelor” scrisă de Goerge Orwell. Senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu, a aruncat nemuțumită cartea, vociferând în tot acest timp pe marginea gestului USR. În prealabil, senatorul USR, Florina Presadă, a adus un drapel cu însemnele Uniunii Europene și l-a pus la prezidiu. Pe mese USR are din nou cartoanele sub formă de mână cu mesajul „Totul pentru Justiției”. 

„Aş vrea să fac un anunţ. Noi, cei de la USR, ne-am gândit că, apropiindu-se Crăciunul, ar fi bine să facem un cadou colegilor noştri. (…) Prin urmare, am cumpărat pentru dumneavoastră un exemplar din ‘Ferma Animalelor’ a lui Orwell, de care fiecare dintre dumneavoastră cred că aţi auzit. Am vrut doar să anunţ şi să-i rog pe colegii mei să împartă aceste cărţi”, a afirmat senatorul USR Nicu Fălcoi, înainte să îşi susţină unul dintre amendamente la proiectul pentru modificarea Legii nr. 317/2004 privind funcţionarea CSM.


Unii au păstrat-o şi au răsfoit-o, alţii au refuzat-o. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a înapoiat cadoul, aşezând volumul primit pe una dintre băncile senatorilor USR. 


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

UPDATE 10.30 – Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut un meci dur cu reprezentanții Opoziției în plen în legătură cu aderarea României la Uniunea Europeană.

„Vâd anumiți vorbitori care cred că politica si Romania a început odată cu ei, adică cu un an în urmă. Puteți să tineti cont de un lucru: că România nu ar fi fost în UE dacă în 2004 nu aș fi devenit prim-ministru. Aderarea Romaniei la UE a avut loc și cu eforturile noastre, așa că lăsați-o mai moale cu lecțiile de istorie și politică. Nu accept lecții de genul de la dumneavoastră care aveți pregătire politica precară”, a spus Tăriceanu de la prezidiului Senatului.


După finalizarea amendamentelor respinse, singurele care au mai rămas de dezbătut, senatorii se vor exprima prin vot. 

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a reformulat sau a propus miercuri respingerea mai multor amendamente admise în comisia specială pentru acest proiect, iar plenul le-a aprobat. 

O solicitare a senatorului USR, Florina Presadă, care prevede reformularea tuturor amendamentelor, admise în comisia specială condusă de Florin Iordache, a fost respinsă de plen. 

Deputații și senatorii comisiei speciale pentru legile justiţiei nu au adus modificări capitolului referitor la Inspecţia Judiciară, proiectul rămânând în linii generale în forma adoptată de Camera Deputaţilor. Astfel, Inspecţia Judiciară funcţionează ca structură cu personalitate juridică în cadrul CSM, cu sediul în municipiul Bucureşti. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/usr-orwell-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/usr-orwell-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
UPDATE 11.00 - Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, Florina Presadă și Mihai Goțiu, au împărțit pe pupitrele celor de la PSD și ALDE câte un exemplar din cartea „Ferma animalelor” scrisă de Goerge Orwell. Senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu, a aruncat nemuțumită cartea, vociferând în tot acest timp pe marginea gestului USR. În prealabil,...

Preluat de la EVZ