Cazul Sky News şi Black Cube


“Jurnaliştii nu au fost audiaţi. Am incercat prin metode judiciare sa initiem o cooperare, comisia rogatorie a fost refuzata. Britanicii au mai respins si alte comisii rogatorii uniunii europene. În blackcube, ultimul act a fost o comisie rogatorie internationala. S-a facut acordul de recunoastere a vinovatiei, si au recunoscut fapta. Au dat detalii atat cat stiau ei. Si alte persoane din Black Cube au fost ascultate si urmeaza ca declaratiile sa fie atasate la dosar. Ancheta este blocata la inculpatul Dragomir. E nevoie de cooperarea tuturor persoanelor din dosarul acesta….restul sunt speculatii”, a punctat Horodniceanu.

De ce mai are nevoie DIICOT?

”În principal, ar trebui să beneficiem o Poliție Judiciară proprie. Nu este un secret pentru nimeni: criminalitatea organizată generează profit. Am mai avea nevoie de o clădire adecvată, am avut o înțelegere a Guvernului, alți specialiști și o legislație stabilă”, a spus șeful Antimafia.

Horodniceanu despre Legile Justiției


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

”Un exemplu. Se modifică dispozițiile referitoare la pensionare și magistrații s-ar putea pensiona. Dacă legea ar intra în vigoare, ar trebui să plece jumătate din procurorii DIICOT, iar activitatea ar fi blocată. Cred că timorarea judecătorilor și procurorilor n-ar putea aduce nimic bun”, susține Horodniceanu.

Cum afectează ancheta procurorilor DIICOT

”Dacă vorbim despre implementarea Directivei, vă pot spune că am convingerea că aceste propuneri nu vor trece pentru că ar îngreuna dosarele penale. Sunt la stadiul de propuneri, sunt unele amendamente…”, a punctat Horodniceanu.

”Într-adevăr, sistemul a mai avut derapaje, a mai avut sincope, în activitatea unuia sau altuia dintre magistrați. Cred că este foarte important pentru noi să ne rezolvîm aceste probleme din interior. Când ne aflăm în derapaj. Noi DIICOT, putem să cerem CSM-ului revocarea față de acele persoane care nu se mai încadrează în activitatea instituției”, a spus șeful Antimafia.

Cum sunt infiltrați în dosare ofițerii sub acoperire

”Știți că în general fiecare dosar de Crimă Organizată are specificul lui. Modul în care putem penetra gruparea, modul în care putem infiltra persoane sub acoperire, modul în care putem supraveghea gruparea respectivă. Ăsta ar fi începutul pentru a strânge probe”, a explicat Horodniceanu.

”Sunt cazuri în care investigatorul acoperit a rezistat, sunt cazuri în care nu au rezistat. Adică, au fost bătuți. Dacă, există autorizația unui magistrat poate să testeze inclusiv droguri. Când vii într-o structură gen DIICOT, trebuie să te aștepți la ore suplimentare. Interviul de acces la DIICOT este foarte dificil”, a mai punctat șeful Antimafia.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Cazul Sky News şi Black Cube 'Jurnaliştii nu au fost audiaţi. Am incercat prin metode judiciare sa initiem o cooperare, comisia rogatorie a fost refuzata. Britanicii au mai respins si alte comisii rogatorii uniunii europene. În blackcube, ultimul act a fost o comisie rogatorie internationala. S-a facut acordul de recunoastere...

Preluat de la EVZ