McKayla Maroney continuă lupta după ce instanța l-a găsit vinovat pe doctorul Larry Nassar pentru abuzarea sexuală a peste 100 de gimnaste: miercuri, campioana olimpică în vârstă de 22 de ani a intentat proces împotriva USA Gymnastics, a Comitetului Olimpic din SUA și a Universității din Michigan.

Campioană la Jocurile Olimpice din 2012 cu echipa SUA, McKayla solicită anularea unei clauze de confidențialitate impuse de USA Gymnastics în 2016, înainte de izbucnirea scandalului, atunci când, prin avocatul său, a cerut mediere în afara tribunalului pentru găsirea unei soluții financiare care să acopere costurile tratamentului medical și psihologic de care a avut nevoie ca urmare a abuzurilor medicului lotului național de gimnastică.

John Manly, noul avocat angajat de McKayla Maroney, susține că în statul California, unde clienta sa trăiește, este interzis să condiționezi victimelor abuzului infantil un acord de o clauză de confidențialitate, catalogând acordul drept “ipocrit, imoral și, în acest caz, ilegal”, relatează NBC News. “Domnișoara Maroney nu a dorit un acord în urma căruia să nu aibă voie să discute nici măcar cu fratele sau cu părinții despre ceea ce i s-a întâmplat. Conform acestui acord, ea nu ar putea să discute nici măcar cu un viitor logodnic cele petrecute, din cauza amenințării unui proces. Înțelegerea a fost redactată de către avocații USA Gymnastics, iar scopul a fost unul singur: să țină secretul ei departe de public”.

Înțelegerea pe care o contestă acum McKayla Maroney a fost semnată cu câteva luni înainte de izbucnirea scandalului care îl are în centru pe doctorul Nassar, în august 2016. Fostul oficial din echipa SUA a pledat vinovat pentru abuzarea a zece gimnaste și deținere de pornografie infantilă. Maroney afirmă că USA Gymnastics i-a permis doctorului să păstreze secretul ororilor comise și să își continue munca în afara lotului, expunând alte victime.

Fosta gimnastă afirmă că a fost fotografiată obsesiv de medicul lotului și se teme că acele imagini au fost distribuite și încă sunt distribuite pe internet.

Răspunsul USA Gymnastics a venit rapid. Reprezentanții forului susțin că ideea de confidențialitate a fost introdusă în discuție de către avocatul de la momentul respectiv al sportivei, Maroney fiind reprezentată de Gloria Allred. Se declară “mâhniți” de apariția procesului, însă continuă să aplaude determinarea și curajul fostei gimnaste de a vorbi despre abuzuri și o așteaptă să pregătească împreună măsuri pentru un sport mai curat.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/gimnastica-mckayla-maroney-a-dat-in-judecata-comitetul-olimpic-din-sua-45339.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/gimnastica-mckayla-maroney-a-dat-in-judecata-comitetul-olimpic-din-sua-45339-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv