Conform magistraţilor, unii dintre ei aveau rolul de a aborda victimele, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani, şi, sub diferite pretexte, respectiv oferirea de alimente cu titlu de pomană în memoria unei persoane decedate sau achiziţionarea de electrocasnice vechi ori de sticle şi borcane, le-au câştigat acestora încrederea şi au pătruns în locuinţele mai multor persoane vătămate domiciliate în zece judeţe ale țării, respectiv judeţele Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călăraşi, Argeş şi Prahova, precum şi în municipiul Bucureşti, de unde au încercat să sustragă sau au sustras bijuterii din aur, bunuri de valoare şi sume importante.


Printre cei condamnaţi se numără şi Garofiţa Mocanu, zisă şi Nela, graţiată în 2014 de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, din motive umanitare.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

”Condamnă pe inculpata la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare şi interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b Cod penal pe o durată de 3 (trei) ani pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat. Scade din pedeapsa aplicată inculpatei perioada reţinerii, arestatului preventiv de la data de 22.02.2017 la data de 02.05.2017 inclusiv şi de la 03.11.2017 la zi. Menţine măsura arestului la domiciliu dispus faţă de inculpata“, menționează instanța.


rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Conform magistraţilor, unii dintre ei aveau rolul de a aborda victimele, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani, şi, sub diferite pretexte, respectiv oferirea de alimente cu titlu de pomană în memoria unei persoane decedate sau achiziţionarea de electrocasnice vechi ori de sticle şi...

Preluat de la EVZ