”Trebuia să îi invite la Cotroceni pe oamenii ăștia care se ocupă cu schimbările legilor. Relația președintelui este cu premierul, nu cu miniștrii individual. Transmiteți-i pe surse președintelui care au fost modificările operate în sistemul juridic în Polonia și care sunt cele din România. Este deplasat să faci comparație între cele două.


Faptul că se duc de la noi tot felul de procurori ceașiști să vorbească România de rău în Occident asta este altă discuție”, a comentat fostul premier, făcând aluzie la faptul că președintele a spus la o întâlnire informală pe care a avut-o cu presa că riscăm să avem soarta Poloniei din cauza modificărilor din legile justiției și că Tudorel Toader îl evită.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Fostul premier este de părere că România nu mai poate funcționa în actuala forma de guvernământ, cu o republică semiprezindețială. “Funcționarea branșei executive a statului a ajuns într-un punct în care lucrurile nu mai pot evolua. Este foarte clar că acest executiv bicefal, Președinte-Guvern, nu mai are cum să funcționeze. Eu aș propune o formulă de republică prezindențială după modelul aliaților noștri americani. Avem din 2005 republica procurorilor și este evident că nu funcționează, așa că eu cred că trebuie lansată această dezbatere a formei de guvernământ”, a spus Adrian Năstase.


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
”Trebuia să îi invite la Cotroceni pe oamenii ăștia care se ocupă cu schimbările legilor. Relația președintelui este cu premierul, nu cu miniștrii individual. Transmiteți-i pe surse președintelui care au fost modificările operate în sistemul juridic în Polonia și care sunt cele din România. Este deplasat să faci comparație...

Preluat de la EVZ