Curtea a decis că Uber trebuie să accepte reglementări mai stricte, inclusiv licenţierea. În interiorul Uniunii Europene, compania va fi clasificată ca operator taxi, conform Guardian.


Hotărârea de la Luxemburg vine după ce avocaţii Asociaţiei Profesionale Elite Taxi din Barcelona au argumentat că Uber este implicat direct în transportul de persoane. Din contră, avocaţii companiei susţin că aceasta oferă doar servicii informatice, care ar trebui să cadă sub incidenţa reglementărilor europene care guvernează comerţul electronic şi interzic aplicarea restricţiilor în legătură cu instituirea organizaţiilor de acest tip.

Decizia CJUE face ca serviciile oferite de companie să fie reglementate de regulile europene cu privire la libertatea de a presta servicii. Această libertate exclude în mode expres serviciile de transport.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Reacţia purtătorului de cuvânt al companiei indică faptul că modelul Uber nu se va schimba în urma deciziei. 

,,În majoritatea țărilor UE în care operăm sub legea transportului sau suntem în curs de reglementare, această hotărâre nu afectează mersul lucrurilor. Totuși, în continuare, milioane de europeni sunt împiedicați să folosească aplicații similare cu ale noastre. Așa cum a declarat noul nostru CEO, Dara, este necesar ca serviciile de tip Uber să fie reglementate, astfel vom continua dialogul cu autoritățile din Europa. Aceasta este abordarea noastră pentru a ne asigura că oricine poate comanda o cursă sigură la apăsarea unui buton”

În Ţările Baltice, compania este reglementată drept companie de ,,ride sharing”, iar în mai multe ţări din vestul Europei este o companie de ,,închiriere de vehicule cu şofer”.

În urma deciziei Curţii, statele membre ale UE vor aplica Uber reglementările naţionale privind prestarea de servicii de transport persoane. 

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Curtea a decis că Uber trebuie să accepte reglementări mai stricte, inclusiv licenţierea. În interiorul Uniunii Europene, compania va fi clasificată ca operator taxi, conform Guardian. Hotărârea de la Luxemburg vine după ce avocaţii Asociaţiei Profesionale Elite Taxi din Barcelona au argumentat că Uber este implicat direct în transportul de persoane. Din contră, avocaţii...

Preluat de la EVZ