UPDATE


Toader, replică pentru Iohannis: Președintele trebuie să reprezinte interesul național și nu anumite interese!

Toader i-a răspuns și președintelui Iohannis care i-ar fi reproșat ministrului Justiției că nu l-a consultat pe tema Legilor Justiției.

Personal, cunosc schimbările survenite în legislația din Polonia. Vă pot spune că sunt modificări diferite, proceduri diferite, încât nu putem compara România cu Polonia. Eu respect instituția Președintelui României, instituție care trebuie să asigure echilibrul dintre puteri și care trebuie să reprezinte interesul național și nu anumite interese”.

UPDATE


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Toader: ”Au venit la mine demnitari, nu le dau numele…”

Ministrul Justiției a dezvăluit că mai mulți demnitari cu probleme penale au fost în audiență la el. I s-au plâns de faptul că procurorii nu au mai lucrat la dosarele lor de mai mulți ani. Toader a făcut aceste afirmații pentru a da un exemplu despre felul în care ministrul nu interferează, așa cum este acuzat, în munca procurorilor, când le atrage atenția că sunt multe dosare vechi de ani de zile în care nu s-a mai făcut nimic.

”Au venit la mine demnitari, nu le dau numele, care mi-au spus că au dosare de 2 ani și jumătate și că nu s-a mai lucrat la ele. Mi-au spus oamenii: ”M-am dus la procurori să audieze martorii, să mă audieze, să dea o soluție, să mă rog de ei.”. Asta face ministrul Justiției, nu interferează în dosarele procurorilor, poate doar face niște observații că sunt dosare nelucrate de ani mulți.”, a spus Tudorel Toader.

UPDATE

Justiția din România, resetată?

„Spuneam, tot într-o emisiune la dumneavoastră, că Justiția din România scârțâie din toate încheieturile. Cred și astăzi asta. Sunt aproape zece luni de zile de când sunt ministru al Justiției și parțial am reușit să aduc în prim plan nevoia de resetare. Ministrul Justiției trebuie să identifice problemele, să arate direcția spre care să ne îndreptăm, să schimbăm.

Toader despre Arhiva SIPA…

„Cu privire la SIPA, ani de zile s-a discutat și nimic nu s-a făcut. Noi am constatat cine a intrat în arhivă, cine a avut certificat Orniss, dar mai departe nu putem să ne ducem noi…  Am transmis documentele de la ministerul Justiției către DIICOT și să dea o soluție. Mai departe, ministerul Justiției nu poate să se ducă la DIICOT și să întrebe ce ați făcut în dosar? Ce am făcut eu? Știam că este o problemă referitoare la arhiva SIPA, am încercat să aflu adevărul. DIICOT care și-a deschis dosar penal,iar parlamentarii Comisia„, a concluzionat Toader.

UPDATE

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
UPDATE Toader, replică pentru Iohannis: Președintele trebuie să reprezinte interesul național și nu anumite interese! Toader i-a răspuns și președintelui Iohannis care i-ar fi reproșat ministrului Justiției că nu l-a consultat pe tema Legilor Justiției. ”Personal, cunosc schimbările survenite în legislația din Polonia. Vă pot spune că sunt modificări diferite, proceduri diferite,...

Preluat de la EVZ