„Luând în considerare: 1. Identitatea de conţinut dintre declaraţia dată şi considerente ale deciziei CCR; 2. Raportul inspecţiei judiciare, prin care se consideră că nu a fost încălcată independenţa justiţiei; 3. Votul fragil, de 9 la 7, prin care CSM a hotărât că a fost încălcată independenţa sistemului judiciar, iau în considerare posibilitatea sesizării instanţei de contencios administrativ, pentru verificarea legalităţii respectivei hotărâri”, a scris, miercuri seara, ministrul Justiţiei, potrivit mediafax.ro.


Dosarul „Belina”, hotărâre „emoţională”

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, marţi, sesizarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, referitoare la declaraţiile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, despre dosarul “Belina” şi a stabilit că afirmaţiile acestuia au afectat independenţa sistemului judiciar. Decizia a fost luată cu 9 voturi pentru şi 7 împotrivă.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Anterior, miercuri dimineaţă, Tudorel Toader a scris pe pagina sa de socializare că decizia prin care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit că a încălcat independenţa sistemului judiciar, prin afirmaţiile făcute despre dosarul „Belina” este una „emoţională”.

„CSM – o hotărâre emoţională ! Declaraţia dată: Procurorul nu poate să ancheteze oportunitatea, circumstanţele, împrejurările sau legalitatea adoptării unei Hotărâri de Guvern. Procurorul poate se ancheteze orice infracţiune prevăzută în Codul penal sau în Legile speciale. Nu există nici o infracţiune constând în adoptarea unei Hotărâri de Guvern cu nerespectarea normelor de tehnică legislativă. Eventuala nelegalitate a unei Hotărâri de Guvern se verifică de către instanţa de contencios administrativ”, a scris, miercuri dimineaţă, pe pagina sa de Facebook, ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a făcut trimitere la decizia Curţii Constituţionale în cazul „Belina”.


rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
„Luând în considerare: 1. Identitatea de conţinut dintre declaraţia dată şi considerente ale deciziei CCR; 2. Raportul inspecţiei judiciare, prin care se consideră că nu a fost încălcată independenţa justiţiei; 3. Votul fragil, de 9 la 7, prin care CSM a hotărât că a fost încălcată independenţa sistemului judiciar,...

Preluat de la EVZ