Premierul britanic Theresa May a anunțat, astăzi, că va permite o scurtă întârziere pentru Brexit în circumstanțe excepționale, pe fondul discuțiilor în cadrul guvernului de la Londra privind stabilirea prin lege a unei date de ieșire din Uniunea Europeană, relatează site-ul agenției Reuters.

Înainte de participarea la o dezbatere de opt ore privind legislația de Brexit, Theresa May a transmis Parlamentului că va accepta un compromis.

“Am acceptat amendamentul, dar pot să dau asigurări că vom folosi această putere în circumstanțe excepționale, pentru cel mai scurt timp posibil”, a spus May.

Posibilitatea întârzierii Brexit este considerată cea de-a doua înfrângere pentru cabinetul May, după ce mai mulți membri ai Partidului Conservator au anunțat că vor vota împotriva transcrierii în lege a datei exacte pentru ieșirea Marii Britanii din UE, 29 martie 2019.

La 13 decembrie, Camera Comunelor a adoptat un amendament referitor la procedura de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, în contextul în care mai mulți deputați conservatori au votat împotriva Guvernului Theresa May. Decizia stabilește că Parlamentul trebuie să adopte propriul proiect al acordului final pentru Brexit, înainte de a intra în vigoare.

Theresa May și-a prezentat în Parlamentul de la Londra planul pentru perioada de tranziție post-Brexit, de aproximativ doi ani, cu acces neschimbat pe piețele Uniunii Europene.

Premierul britanic urmărește stabilirea cadrului pentru o perioadă de implementare limitată în timp, menită să atenueze ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar, în martie 2019, și să ofere claritate și siguranță companiilor și cetățenilor.

În schimb, Comisia Europeană a anunțat, miercuri, că perioada de tranziție post-Brexit ar trebui să se încheie până la 31 decembrie 2020, iar Marea Britanie va continua să participe la Uniunea Vamală și la Piața Unică.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/theresa-may-va-permite-intarzierea-brexit-in-circumstante-exceptionale-45318.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/theresa-may-va-permite-intarzierea-brexit-in-circumstante-exceptionale-45318-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv