Un timișorean l-a surprins pe primarul Nicolae Robu încălcând flagrant regulile de circulație. Mai exact pe șoferul său, Vasile. Aflați în Mercedesul E Class, cei doi au depășit coloana în așteptare la semafor, pe liniile de tramvai, marți dimineață.


Incidentul s-a petrecut la intersecția Aleii FC Ripensia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918. Pe sensul de mers dinspre Stația Cluj spre Sala Olimpia s-a format o coadă lungă de mașini, la care șoferul edilului a refuzat să aștepte, regulamentar.

Manevra a fost surprinsă de un timișorean a postat imaginea pe un grup de  Facebook.  

Amendă și suspendarea permisului. Cine va aplica legea?


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Conform legii depășirea coloanei în așteptare la semafor se pedepsește. „Conform articolului 100, aliniatul 3 litera a, din OUG 195/2002, depășirea coloanelor de vehicule oprite la coloana roșie a semaforului sau la trecere la nivel cu calea ferată se sancționează cu amendă de la 580 de lei până la 725 și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, în conformitate cu articolul 109 din OUG 195/2002 constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier sau cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate, omologate și verificate metrologic”, a declarant pentru EVZ Ionuț Sîrbu, purtătorul de cuvânt al Poliției Timiș.

Odată cu semafoarele care au împânzit orașul, în Timișoara a fost implementat un adevărat system big-brother, astfel că Poliția Rutieră are acces, în baza unui parteneriat cu Primăria, la imaginile captate de camerele de supraveghere performante de pe bulevarde. În baza imaginilor surprinse marți dimineața, șoferul lui Nicolae Robu ar trebui sancționat conform legii menționate de purtătorul de cuvânt al Poliției.

Robu zice că avea dreptul. Legea prevede altceva

Primarul Timișoarei a recunoscut, marți, în timpul conferinței de presă săptămânale, că a depășit coloana pe linia de tramvai, dar susține că avea tot dreptul să o facă, deoarece se îndrepta de urgență spre un șantier. „Eu pot să circul în regim de urgență pe șantierele din Timișoara. Evident că am fost pe șantier, da. Eu vorbesc în cunoștință de cauză, de fiecare dată, nu din ce îmi povestesc unii sau alții”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Polițiștii atrag atenția că, în conformitate cu legea, beneficiază de regim special în trafic doar mașlinile de la Ambulanță, pompieri sau Poliție, precum și cele ale demnitarilor atunci când fac parte dintr-o coloană oficială. Mai adăugăm și că pentru a face apel la regimul special, în fiecare din aceste cazuri mașinile circulă cu repere luminoase și audio pornite. Mașina edilului de la Timișoara nu avea girofar. (Sursa foto: Info Trafic Timis / Facebook)

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Un timișorean l-a surprins pe primarul Nicolae Robu încălcând flagrant regulile de circulație. Mai exact pe șoferul său, Vasile. Aflați în Mercedesul E Class, cei doi au depășit coloana în așteptare la semafor, pe liniile de tramvai, marți dimineață. Incidentul s-a petrecut la intersecția Aleii FC Ripensia cu Bulevardul 1...

Preluat de la EVZ