Cinci percheziții au loc, în acaestă dimineață, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, prejudiciul depășind 5 milioane de lei. Printre cei vizați este și medicul Mihai Lucan.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române și procurorii DIICOT-ST fac cinci percheziții la membrii unei grupări infracționale, specializată în comiterea infracțiunii de delapidare, cu consecințe deosebit de grave.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, în care se fac cercetări față de trei persoane, angajate ale unei clinici medicale din Cluj, prejudiciată în acest caz.

”Din primele verificări a reieșit că, membrii acestui grup infracțional organizat avea drept scop însușirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajații acestei unități sanitare, în beneficiul unei alte clinici medicale, entitate prin intermediul căreia aceștia și-ar fi promovat interesele. Gruparea infracțională organizată ar fi fost sprijinită de alte 5 persoane, în schimbul memținerii în funcțiile de conducere pe care le dețineau. În perioada 2005-2016, membrii grupului infracțional organizat ar fi devalizat persoana vătămată pe de o parte, în beneficiul altei clinici medicale private. Prejudiciul cauzat este de 5.169.406 lei”, arată Poliția.

Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile au loc și la locuința medicului Mihai Lucan, fost șef al Institutului de Urologie din Cluj.

Potrivit DIICOT, dosarul are ca obiect efectuarea de cercetări față de membrii unui grup infracțional organizat constituit de către suspecții Mihai Lucan, Valerian Lucan și Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, în calitate de angajați ai persoanei vătămate Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însușirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate I.C.U.T.R., respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajații acestei unități sanitare, în beneficiul clinicii medicale aparținând SC LUKMED SRL, entitate prin intermediul căreia cei trei și-ar fi promovat interesele.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/perchezitii-la-locuinta-medicului-mihai-lucan-fost-sef-al-institutului-de-urologie-din-cluj-intr-un-dosar-de-delapidare-45287.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/perchezitii-la-locuinta-medicului-mihai-lucan-fost-sef-al-institutului-de-urologie-din-cluj-intr-un-dosar-de-delapidare-45287-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv