Motivul este nesemnarea actelor adiționale de prelungire a contractelor de furnizare a serviciilor de asistență socială medicală primară, anunță Societatea Naţională de Medicina Familiei.


SNMF anunță într-un comunicat transmis presei că, Guvernul și Parlamentul aleg să ignore soarta a 25.000 de medici și asistenți medicali care oferă servicii întrregii populații a României, deși aceștia sunt la baza piramidei sistemului public de sănătate.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

“Cei responsabili de reglementările din sistemul de sănătate şi de asigurarea unei finanţări corecte a segmentului de asistenţă medicală primară dovedesc o disponibilitatea extrem de redusă de a modifica ceva consistent. Se constată la propriu că autoritatea prim-ministrului României este sfidată de funcţionărimimea unui sistem inert şi rigid, incapabil de ameliorări de substanţă! Deşi medicii de familie sunt baza piramidei sistemului public de sănătate, CNAS, Guvernul şi Parlamentul României aleg să ignore soarta apeste 25.000 de medici şi asistenţi medicali care oferă servicii medicale întregii populaţii a României. De aceea, organismele reprezentative ale medicilor de familie, parteneri în Coaliţia Solidari pentru Sănătate consideră această atitudine o jignire majoră adusă pacienţilor şi profesioniştilor din medicina familiei”, precizează medicii de familie.

SNMF anunță astfel că, începând cu 3 ianuarie 2018 abinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări, întrucât actul adițional de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene nu a fost semnat.


rootstireaActualitate/EsentialSocial
Motivul este nesemnarea actelor adiționale de prelungire a contractelor de furnizare a serviciilor de asistență socială medicală primară, anunță Societatea Naţională de Medicina Familiei. SNMF anunță într-un comunicat transmis presei că, Guvernul și Parlamentul aleg să ignore soarta a 25.000 de medici și asistenți medicali care oferă servicii întrregii populații...

Preluat de la EVZ