“(…) Toti urla ca sunt ceva legi in Parlament care modifica codurile penale cu scopul de a atrofia abilitatea organelor de represiune ale statului sa combata infractionalitatea. Infatuati imaturi si iresponsabili in roba protesteaza ca ar fi nu stiu ce legi care fac si dreg. Daca va uitati la sesiunea din aceasta dimineata a Comisiei insa veti constata ca in acest moment nu exista niciun proiect concret pe care aceasta Comisie lucreaza. Sunt bucati de proiecte legislative peste care s-au adus fel si fel de amendamtete de unul altul din Parlament.


(…)Ce se intampla acum va demonstreaza cancerul intregii justii romanesti, populata de oameni tineri, imaturi, fara experienta, “iuti” la manie, fara simtul raspunderii, echilibrului, detasarii si a intelegerii unor notiuni elementare de functionare a unui stat de drept.

Pentru cei care nu inteleg procedurile parlamentare, o sa explic un pic babeste ce s-a intamplat:

1. Unul dintre drepturile oricarui parlamentar este fie sa initieze proiecte legislative (daca sunt mai multi) fie sa faca amendamente la proiecte deja existe.

2. Uzitand de acest drept, au fost parlamentari care au facut amendamente la niste proiecte deja inregistrate in Parlament care aveau legatura cu codurile penale. Ca unele propuneri sunt absolut cretine e alta poveste. Aici vorbim despre exercitarea unui drept.

Si ca sa nu dau un exemplu concret din ce amendamente s-au depus, ca sa uit pe cineva, o sa vorbesc simbolic, ca sa se inteleaga mai bine.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Uzitand de acest drept, un parlamentar a depus un amendament la Codul penal ca Pamantul este patrat iar cine nu e de acord cu teza asta e un infractor si trebuie bagat in puscarie. (repet, vorbesc simbolic, sa nu ne trezim ca vor iesi judecatorii si procurorii la proteste si pe ce am scris aici)

Parlamentarul a trimis amendamentul la aceasta Comisie condusa de Iordache.

Cum spuneam mai sus, Comisia abia acum se aseaza sa se inteleaga cum sa discute pe ce li s-a propus, ca nici lor nu le e clar ce-i acolo.

3. Presa, USR-ul, PNL-ul, propaganda ia amendamentul propus cu Pamantul patrat si urla in toata tara ca Parlamentul vrea sa suprime geografia si sa-i lege pe toti profesorii de geografie care invata ca Pamanentul e rotund.

Se fac emisiuni, se dezbate seara de seara, vin “experti” din geografie care arata poze din satelit ca Pamanentul e rotund si nu patrat.

4. Profesorii de geografie (judecatorii si procurorii, cum ar veni) vad emisiunile, citesc in presa, se discuta pe forumurile lor ca nemernicii aia din Parlament vor sa le ia painea de la gura si sa-i si bage in puscarie daca spun ca Pamantul e rotund.

Profesorii de geografie incep sa protesteze: ies in fata scolilor cu lanterne si cu globuri care arata ca Pamentul e rotund.

5. Intre timp se mobilizeaza si studentii de la geografie, care nu pot accepta ca se da o lege care spune ca Pamentul e patrat, asa ca ies si aia la proteste.

6. Apoi se mobilizeaza si studentii de la medicina, tractoare, masini grele, informatica, etc, care toti spun ca este anormal ce face Parlamentul sa dea o lege care suprima, in fond, geografia.

7. In presa internationala apar articole ca in Romania Parlamentul da o lege care instituie ca Pamântul e patrat si profesorii de geografie au iesit in strada sa apere circumferinta Pamantului.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
'(...) Toti urla ca sunt ceva legi in Parlament care modifica codurile penale cu scopul de a atrofia abilitatea organelor de represiune ale statului sa combata infractionalitatea. Infatuati imaturi si iresponsabili in roba protesteaza ca ar fi nu stiu ce legi care fac si dreg. Daca va uitati la...

Preluat de la EVZ