Într-un articol apărut în vară, jurnalistul scria că apropiaţii lui Gabriel Oprea, rămaşi şi în prezent pe funcţii-cheie în Ministerul Apărării Naţionale (MApN), continuă să muşa­malizeze ilegalităţile săvâr­şite din ordinul acestuia când era ministru. (Puteți citi integral AICI)


 „Câteva lucruri înainte de a vă da o informație, zic eu, interesantă: Nu critic DNA, nu militez pentru slăbirea instituției, ci pentru întărirea ei.

De aceea, critic aspectele negative, care, deși adoratorii nu vor să le vadă, există. Asta înseamnă că, uneori, o critic și pe doamna Kovesi, pentru că are multe pete în CV-ul ei de Procuror General și șef al DNA.

Nu o critic de aceeași parte a baricadei cu penalii și lătrăii lor, ci din postura jurnalistului atașat de drepturile și libertățile individuale, preocupat de controlul civil al instituțiilor de forță, care pot încălca flagrant aceste drepturi.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Sunt conștient că nu e foarte oportun ca, într-o perioadă în care borfașii din PSD și ALDE vor să lege Justiția fedeleș, să scriu despre aceste lucruri.

Dar eu sunt ziarist, iar un ziarist n-ar trebui să-și facă prea multe calcule de oportunitate, ci trebuie să dea informația publicului său cât mai repede.

Așadar, pentru că am primit recent răspuns de la MApN, vă anunț că livretul militar pe care Gabriel Oprea i l-a dat Laurei Codruța Kovesi (pentru că i l-a dat, chiar dacă doamna LCK susține că nu a știut de avansarea ilegală în grad) face parte din lotul extras ilegal de la Centrul militar al sectorului 5. 

Mai mult, sursele mele spun că livretul se află în posesia cuiva care nu este prea bun prieten cu doamna Kovesi. Din contră…Dar care-l ține ca un fel de garanție.

Acum înțelegeți de ce doamna Kovesi l-a amenințat pe fostul ministrul Corneliu Dobrițoiu în momentul în care a sesizat Parchetul General în legătură cu avansările ilegale în grad?

Dacă e nevinovată, dacă nu a pus niciodată mâna pe acel livret, doamna Kovesi ar trebui să ceară Parchetului General să facă o anchetă pentru a lămuri ce s-a întâmplat cu livretele de la Centru militar al sectorului 5.

Ca să nu mai zic că Parchetul General (Secția Parchetelor Militare) ar trebui să se autosesizeze pe acest caz. Nu de alta, dar s-a încălcat legea. sigur e un abuz în serviciu pe acolo…”, a scris Silviu Sergiu pe Facebook. 

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Într-un articol apărut în vară, jurnalistul scria că apropiaţii lui Gabriel Oprea, rămaşi şi în prezent pe funcţii-cheie în Ministerul Apărării Naţionale (MApN), continuă să muşa­malizeze ilegalităţile săvâr­şite din ordinul acestuia când era ministru. (Puteți citi integral AICI).   „Câteva lucruri înainte de a vă da o informație, zic eu, interesantă:...

Preluat de la EVZ