În aceste postere, doi teroriști înarmați pot fi văzuți cum își fac loc printr-un pasaj întunecos, scrie Daily Mail.


Sloganurile tipărite pe afișe, în ultimele săptămâni, sunt scrise în limba engleză cu greșeli gramaticale.

Teoriștii apar cu capul acoperit, cu măști, cu cuțite în mâini sau cu arme automate, în jurul unor târguri de Crăciun, în Times Square din New York, pe Regent Street în Londra sau aproape de Turnul Eiffel.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Posterele propagandistice sunt înfricoșătoare și se referă exact la perioada sărbătorilor de iarnă, în mai multe variante. Avetismentele sunt de tipul: „Foarte curând în sărbătorile voastre. Curând, foarte curând”.

Afișele au apărut la câteva zile după ce fanaticii ISIS au distribuit o imagine de propagandă în care amenință cu un atac în New York, de Crăciun. În fotografie apare un Moș Crăciun, pe un acoperiș, lângă o cutie cu dinamită, uitându-se la cumpărătorii din celebra zonă centrală a metropolei americane, Times Square.

Teoririștii au transmis mesaje amenințătoare în engleză, franceză, germană, cu aceeași idee – se pregătesc atacuri de Crăciun și Anul Nou.

Un poster din luna noiembrie arăta un terorist deasupra Pieței Sf Petru din Vatican, cu un lansator de rachete, iar mesajul cerea extremiștilor: „Nu dați înapoi de la sacrificiu, răsplata este pasadisul”.

„Sărbătoarea cruciaților se apropie”, continua mesajul, cu aluzie la un atac asupra Cetății Sfinte a Bisericii Catolice.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În aceste postere, doi teroriști înarmați pot fi văzuți cum își fac loc printr-un pasaj întunecos, scrie Daily Mail. Sloganurile tipărite pe afișe, în ultimele săptămâni, sunt scrise în limba engleză cu greșeli gramaticale.Teoriștii apar cu capul acoperit, cu măști, cu cuțite în mâini sau cu arme automate, în...

Preluat de la EVZ