Pentru IPS Teodosie, 2017 a fost un an “binecuvântat de Dumnezeu, cu roade”. Nu consideră că, din cauza procesului, a fost un an de “cumpănă” ci un mod de a mărturisi. “Nu m-a afectat în niciun fel, de ce să mă afecteze dacă nu mă regăsesc în cele ce sunt acuzat?”, a declarat, astăzi, IPS Teodosie, la o întâlnire cu presa. Iar pentru anul 2018, când probabil se va încheia procesul, arhiepiscopul Tomisului își dorește o lămurire a situației. “Pentru mine nu există nicio umbră. Dar trebuie ca să treacă umbra și la cei ce încă nu sunt lămuriți. Și sigur, trebuie să se lămurească chiar în justiție. Justiția trebuie să proclame adevărul. Și am răbdare și aștept. Pe mine nu mă împovărează ceea ce nu mă apasă”, a mai spus inaltul ierarh.


IPS Teodosie spune că va accepta orice pronunțare în procesul său:“Instanța trebuie să pronunțe adevărul. Sunt sigur de această, pentru că, în ajutorul nostru, stă nu numai instanța omenească ci și cea dumnezeiască. Rugăciunea va ajuta ca adevărul să triumfe. În aceasta nădăjduiesc”. În Sinodul BOR nu s-ar fi discutat, până acum, situația arhiepiscopului Teodosie pentru că Biserica nu se ia după zvonuri. “Cum să fie luată în discuție? Pentru ce? Niciodată. Noi chiar avem niște legi după adevăr. Sinodul nu condamnă, niciodată, pe cineva, fără temei. Noi nu avem din alea (suspiciuni), rezonabile, ci numai din alea palpabile. De aceea, noi punem accent pe Justiția Divină. Nu pe zvonistică, nici pe denunțuri  nedovedite”, a explicat Arhiepiscopul Teodosie.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

IPS Teodosie a anunțat, astăzi, că Sinodul BOR a luat în discuție situația a doi preoți constănțeni care fuseseră caterisiți pentru nesocotirea Bisericii și, ulterior, și-au cerut, public, iertare. ”Sfântul Sinod a cercetat cererea de iertare a foștilor preoți Ciprian Guriță și Costică Antoche. Sinodul a ridicat caterisirea pentru preotul mai tânăr, Ciprian Guriță. El nu a avut alte impedimente morale, poate sluji, este din nou preot. Celălalt, mai are de așteptat, este divorțat a doua oară și are și alte imperdimente morale. Înaintea lui Dumnezeu, însă, nu îți pierzi șansa de a fi iertat ” a spus IPS Teodosie, dând de înțeles că, după rezolvarea propriilor probleme, care vor fi prezentate Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Costică Antoche ar mai avea șansa să fie reprimit în Biserică.  


rootstireaActualitate/EsentialSocial
Pentru IPS Teodosie, 2017 a fost un an “binecuvântat de Dumnezeu, cu roade”. Nu consideră că, din cauza procesului, a fost un an de “cumpănă” ci un mod de a mărturisi. “Nu m-a afectat în niciun fel, de ce să mă afecteze dacă nu mă regăsesc în cele ce...

Preluat de la EVZ