Incendiul izbucnit la sonda de gaz de la Moftinu Mare, județul Satu Mare, rămâne nestins după aproape 60 de ore. Echipa de specialiști ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) nu poate stinge imediat flăcările deoarece există risc de explozie.

Echipa de specialiști ai IGSU, condusă de inspectorul general, împreună cu autoritățile locale și experți ai unor companii de profil din Canada, a mers la sonda de gaze din Moftinu, județul Satu Mare, unde are loc incendiul, ca să găsească soluții tehnice pentru

“Acțiunile de stingere a incendiului produs la sondă trebuie precedate, în mod obligatoriu, de măsuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care să reducă presiunea la capătul sondei”, detaliază IGSU, precizând că “stingerea imediată a incendiului creează riscul producerii unor acumulări de gaze care să conducă la o explozie”.

Astfel, misiunea pompierilor este de a asigura protecția zonei fără întreruperea procesului de ardere, până când societatea deținătoare a sondei o să ia toate măsurile de securitate atât pentru echipajele de pompieri, cât și pentru populația din zonă.

“Printre primele măsuri stabilite în comun de specialiștii IGSU și cei canadieni au fost acelea de eliberare a puțului sondei de resturile rămase după prăbușirea turnului acesteia și de eliberare a perimetrului pentru a permite acțiunea ulterioară a forțelor profesioniste”, mai arată IGSU.

Pompierii continuă în același timp acțiunea de identificare a tuturor surselor de apă pentru asigurarea continuității acțiunilor de stingere la momentul stabilit.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/incendiul-izbucnit-la-o-sonda-de-gaz-ramane-nestins-dupa-aproape-60-de-ore-45294.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/incendiul-izbucnit-la-o-sonda-de-gaz-ramane-nestins-dupa-aproape-60-de-ore-45294-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv