Guvernul va aproba proiectul de act normativ care a fost publicat şi pus în dezbatere publică în data de 19.09.2017 pe siteul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Guvernul precizează că, în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (4) din Legea nr. 141/2015 privind arborarea şi folosirea de către unităţile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii, „Pe steagurile unităţilor administrativ-teritoriale pot fi reproduse şi stemele unităţilor administrativ-teritoriale, aprobate conform legii, precum şi denumirile acestora în formatul comună/oraş/municipiu, după caz, judeţul şi România.”


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

 Considerată drept adevărata imagine a unei comunităţi urbane, stema este blazonul şi cartea de vizită a oamenilor ce convieţuiesc pe meleagurile respective și simbolizează într-o formă concentrată, tradiţiile istorice, precum şi realităţile economice şi social-culturale locale, specifice fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, se arată în Nota de Fundamentare a HG.

Stema comunei Jegălia, judeţul Călărași, a fost aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 556/2013, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 511 din 14 august 2013.

Întrucât legea permite posibilitatea arborării și folosirii, pe teritoriul unităţii administrativ – teritoriale, alături de steagul României, al Uniunii Europene și al județului după caz, a unui steag unic şi reprezentativ, este necesară aprobarea proiectului modelului de steag al comunei Jegălia. Forma şi dimensiunile steagului comunei Jegălia sunt cele stabilite în condiţiile legii, pentru drapelul României. Proiectul de model de steag însoţit de un memoriu justificativ a fost avizat favorabil de Comisia Naţională de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române prin adresa nr. 22/1.08.2017, se mai menţionează în Nota de Fundamentare.

Descrierea steagului comunei Jegălia

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Guvernul va aproba proiectul de act normativ care a fost publicat şi pus în dezbatere publică în data de 19.09.2017 pe siteul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Guvernul precizează că, în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (4) din Legea nr. 141/2015 privind arborarea şi folosirea de...

Preluat de la EVZ