UPDATE!


Dosarul este instrumentat de DIICOT Bucureşti şi vizează infracţiuni economice şi constituirea unui grup criminalitate organizată. În acest dosar, sunt vizate şapte persoane care urmează să fie transportate la Bucureşti, pentru audieri.

Procurorii susţin că dosarul vizează o delapidare de peste un milion de euro. Lucan, şeful IUTR ar fi semnat un contract cu Lucan, responsabilul medical de la Luckmed, în sensul că pacienţii erau operaţi la clinica privată şi ulterior trataţi la IUTR Cluj. Din această cauză, IUTR Cluj nu primea de la Casa de Asigurări de Sănătate sumele de bani, pe care ar fi trebuit să le încaseze dacă pacientul ar fi fost tratat în integralitate în clinica de stat.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

În afara de locuința lui Lucan, care este una foarte luxoasă, mai sunt percheziționate alte patru locații, trei locuinățe și clinica Lukmed, care este tot a profesorului Lucan.

Din primele informații furnizate pe surse, acuzațiile aduse lui Lucan sunt extrem de grave și vizează infracțiuni economice dar și infracțiuni din altă natură, în trecut existând la adresa profesorului și acuzații de trafic de organe. Lucan nu a vrut să deschidă uşa. După ce jandarmii au vrut să o spargă, uşa locuinţei a fost deschisă de Ciprian Lucan, fiul profesorului, fiind şi acesta conferenţiar la IUTR Cluj.

Interesant este că acum 23 de ani, Mihai Lucan a ajuns în Cluj Napoca într-un trabant şi cu o valiză de haine. În timp, a devenit un om extrtem de bogat, construind o casă cu piscină, având şi alte proprietăţi.

În urmă cu câteva luni, DIICOT Cluj a efectuat o altă percheziție la Instititul de Urologie și la clinica Lukmed de unde au ridicat mai multe documente. Atunci acuzațiile aduse profesorului erau de ordin economic, fiind acuzat că a devalizat IUTR Cluj în faviarea clinicii private Lukmed SRL.

Vom reveni cu amănunte!

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
UPDATE! Dosarul este instrumentat de DIICOT Bucureşti şi vizează infracţiuni economice şi constituirea unui grup criminalitate organizată. În acest dosar, sunt vizate şapte persoane care urmează să fie transportate la Bucureşti, pentru audieri.Procurorii susţin că dosarul vizează o delapidare de peste un milion de euro. Lucan, şeful IUTR ar fi...

Preluat de la EVZ