David Cameron a acceptat postul de director al unui imens fond de investiții care se ocupă de optimizarea infrastructurii de transport care leagă China de partenerii ei de comerț. Proiectul include reapararea și îmbunătățirea rețelelor de drumuri, porturi și căi ferate dintre statul chinez și țările partenere.


Anunțarea lui Cameron ca director nu este surprinzătoare, având în vedere rolul crucial pe care fostul prim-ministru l-a jucat în consolidarea relațiilor comerciale între Regatul Unit și China. Cea mai mare reușită a acesuia o reprezintă încheierea unor înțelegeri comerciale în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari, notează Guardian. Conform purtătorului său de cuvânt, fostul premier declară că este ,,foarte mândru de munca proprie care a lansat o epocă de aur între Regatul Unit și China”.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Proiectul din care va face parte Cameron este finanțat de guvernul Marii Britanii și China. Președintele chinez, Xi Jinping, va aloca 96 de miliarde de dolari pentru proiectul ,,Belt and Road Initiative” în care și fondul de investiții condus de Cameron va avea un rol important.

Deocamdată, salariul pe care îl va avea Cameron nu a fost făcut public. Acesta nu este primul loc de muncă pe care Cameron îl acceptă după renunțarea la postul de premier. Va urma să lucreze 2-3 zile pe săptămână pentru o companie americană care se ocupă de plăți electronice. De asemenea, publicarea biografiei lui îi va aduce inițial 1 milion de dolari în cont.


rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
David Cameron a acceptat postul de director al unui imens fond de investiții care se ocupă de optimizarea infrastructurii de transport care leagă China de partenerii ei de comerț. Proiectul include reapararea și îmbunătățirea rețelelor de drumuri, porturi și căi ferate dintre statul chinez și țările partenere. Anunțarea lui Cameron ca...

Preluat de la EVZ