Barsony Gligor, bărbatul acuzat că l-a omorât, în 2016, pe fostul primar din Lunca Mureșului, Ioan Rusu, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Alba, la 30 de ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba, Sorina Cristorian, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Barsony Gligor a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare și daune morale de 300.000 de lei, pentru familia fostului primar din Lunca Mureșului, pe care l-a omorât, în 2016, cu mai multe lovituri de cuțit.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în zece zile de la comunicare, iar contestația va fi judecată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Fostul primar PSD din Lunca Mureșului, Ioan Rusu, a fost ucis în 26 noiembrie 2016, în urma unui conflict spontan, potrivit procurorilor, cu Barsony Gligor, care a fost trimis în judecată în aprilie 2017.

Potrivit rechizitoriului, Barsony Gligor i-a aplicat victimei mai multe lovituri de cuțit, cauzându-i în jur de 20 plăgi, unele tăiate, altele înțepate, la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului și genunchiului stâng, care i-au provocat decesul.

Surse judiciare, declarau, corespondentului MEDIAFAX, în urmă cu un an, că inculpatul și victima au dus o luptă într-o zonă ferită de ochii oamenilor, la marginea comunei Lunca Mureșului, în urma căreia Ioan Rusu a murit.

”E clar că între ei s-a dus o luptă. Primarul a fost înjunghiat afară din mașina personală, iar apoi a urcat la volan, dorind să plece, însă nu a reușit din cauza hemoragiei”, au declarat surse judiciare.

Barsony Gligor a refuzat să facă declarații în faza de urmărire penală, iar în fața judecătorilor a spus doar că este nevinovat. El a fost acuzat pe baza probelor de sânge găsite în interiorul mașinii lui Ioan Rusu, dar și pe hainele sale pe care le-a aruncat la un kilometru de locul faptei.

Inculpatul a declarat, în fața magistraților, că petele sânge de pe pantaloni le-a avut după ce s-a lovit când a mers să aducă lemne din pădure.

Barsony Gligor a avut mai multe condamnări, fiind închis în total peste 20 de ani, pentru mai multe infracțiuni, între care viol și furt. Ultima dată el a fost eliberat în 2014.

Ioan Rusu avea 62 de ani și nu mai era primar în Lunca Mureșului când a avut loc incidentul.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/barbatul-acuzat-ca-a-omorat-un-fost-primar-din-alba-condamnat-la-30-de-ani-de-inchisoare-45321.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/barbatul-acuzat-ca-a-omorat-un-fost-primar-din-alba-condamnat-la-30-de-ani-de-inchisoare-45321-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv