UPDATE 13.33 – După o pauză de cinci minute pentru discuții între liderii de grup,  liderul senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu, a anunțat de la prezidiu: „ PNL a hotărât continuarea ședinței cu susținerea amendamentelor mai departe.”


Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a luat cuvântul pentru a prezenta unul dintre amendamentele liberalilor care au fost respinse. Când ea a spus „înțeleg că și colegii de la USR vor să susțină amendamente care sunt înaintea articolului 12 la care avem noi amendamente”, șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a replicat: „să nu vă preocupe grija de alții. Spuneți care este problema.” 

Apoi Tăriceanu a adăugat: „Am să vă propun o procedură de lucru. Sunt 291 de amendamente respinse. Vă propun să alocăm un minut pentru fiecare amendament respins. SUnt 300 de minute, ceea ce înseamnă 5 ore. E mult. Eu vă propun să dureze 4 ore, 75 amendamente pe oră.”


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Propunerea liderului ALDE a fost aprobată cu 81 de voturi „pentru”, zero abțineri, 31 voturi „împotrivă”.


UPDATE 13.20 – Călin Popescu Tăriceanu a decis reluarea ședinței plenului Senatului, chiar dacă senatorii USR nu au plecat de la prezidiul Senatului. El le-a transmis senatorilor USR că blochează dreptul la liberă exprimare a grupurilor parlamentare. Apoi a anunțat că dezbaterile pe modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor s-au încheiat, invitând parlamentarii să prezinte din amendamentele respinse pe proiectul de lege. Sunt 2911 de amendamente respinse la Legea 303/2004. 


Când Cosette Chichirău a fost rugată să plece de către angajații de la Senat, aceasta a refuzat, spunând că este deputat și are dreptul să fie urmărească ședința. Ea a precizat că a venit la loja presei pentru că ușa  spre celelalte balcoane pentru invitați este încuiată.

De asemenea, în timp ce senatorul USR, George Dîrcă, vorbea de la tribuna Senatului, la dezbaterea legilor justiției, colegii săi au venit cu un afiș pe care un videoproiectat imagini cu mesaje de la oamenii care protestează împotriva modificării pachetului de legi și a Codurilor penale, precum și imagini cu protestatarii. Senatorii USR și-au mai pus pe mese obiecte care au fost folosite la manifestații, respectiv mâinile galbene din burete cu mesaje „Toți pentru Justiție”.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
UPDATE 13.33 - După o pauză de cinci minute pentru discuții între liderii de grup,  liderul senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu, a anunțat de la prezidiu: „ PNL a hotărât continuarea ședinței cu susținerea amendamentelor mai departe.” Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a luat cuvântul pentru a prezenta unul dintre amendamentele liberalilor...

Preluat de la EVZ