Pe data de 7 decembrie, magistrații Curții de Apel București au discutat în spatele ușilor închise cererea formulată de Alexandru Vișinescu prin care solicita întreruperea executării pedepsei de 20 de ani, la care a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru crime împotriva umanității.


Îngrijit de un asistent

Camelia Niculescu, avocata lui Vișinescu, a declarat pentru EVZ că fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat este prea bolnav pentru a executa pedeapsa.

Cu câteva zile înainte ca procesul să fie judecat pe fond, Vișinescu a fost supus unor investigații medicale la Spitalul Penitenciarului Jilava, a căror rezultate au venit după reținerea cauzei în pronunțare.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Repune cauza pe rol pentru a se discuta în contradictoriu aspectele învederate prin concluziile scrise depuse de petentul- condamnat prin apărător ales și actul medical (emis la data reținerii cauzei în pronunțare, 07.12.2017) depus în copie, împreună cu concluziile scrise, de petentul- cond a m n a t prin apărător ales. A c o r d ă termen la 08.01.2018”, se arată în minuta deciziei Curții de Apel București.

Fostul comendant a fost supus mai multor analize din august până în decembrie, deoarece suferă de multiple afecțiuni, fizice și psihice. Potrivit apărătorului, Alexandru Vișinescu nu își poate purta de grijă în penitenciar, fiind ajutat de câte un deținut.

Până în prezent, doi astfel de asistenți a avut torționarul Vișinescu, dintre care unul e un fost consilier juridic condamnat pentru abuz în serviciu. Amândoi au beneficiat de zile-câștig pentru munca prestată.

„Nu mai suntem în anii ’50”

Alexandru Vișinescu a fost încarcerat, în februarie 2016, după ce judecătorii instanței supreme au decis condamnarea definitivă a acestuia la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității.

Directorul Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, Radu Preda, declara că posibilitatea lui Vișinescu de a cere eliberarea invocând probleme medicale este un lucru pozitiv. „Faptul că statul român, în anul 2017, oferă această posibilitate unui om care, la rândul lui, a făcut ceea ce știm că a făcut, este un lucru bun. (…) mi se pare un indiciu că, întradevăr, nu mai suntem în anii ’50”, a declarat Radu Preda.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Pe data de 7 decembrie, magistrații Curții de Apel București au discutat în spatele ușilor închise cererea formulată de Alexandru Vișinescu prin care solicita întreruperea executării pedepsei de 20 de ani, la care a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru crime împotriva umanității. Îngrijit de...

Preluat de la EVZ