Camera Reprezentanților a aprobat, marți seară, cel mai amplu plan de reformă fiscală din ultimele trei decenii, însă proiectul propus de Administrația Donald Trump are nevoie și de votul Senatului, informează agențiile Reuters și Associated Press.

Planul de reformă fiscală a fost aprobat în Camera Reprezentanților cu 227 de voturi pentru și 203 împotrivă, ceea ce constituie o victorie legislativă majoră pentru președintele Donald Trump. Doisprezece congresmeni republicani au votat împotriva inițiativei legislative.

Sesiunea pe tema planului fiscal în valoare de 1.500 de miliarde de dolari a fost perturbată scurt timp de protestatari.

Congresmenii republicani insistă că proiectul, care conține scăderi de impozite pentru companii și persoane fizice, va stimula creșterea economică și crearea de locuri de muncă. Familiile din categoria medie și inferioară vor beneficia doar de reduceri modeste, astfel că politicienii democrați argumentează că noua lege va accentua diferențele de venituri între americanii săraci și cei bogați.

Potrivit Centrului pentru Politici Fiscale (Tax Policy Center), un institut independent cu sediul la Washington, familiile cu venituri medii vor beneficia de reduceri fiscale în valoare totală de 900 de dolari în 2018, în timp ce avantajele pentru cei mai bogați 1% dintre americani vor fi în medie de câte 51.000 de dolari.

În forma aprobată inițial în Camera Reprezentanților, planul prevedea cote de impozitare de 20% și 25% pentru companii, care până acum erau taxate cu 35%. Planul de reforme fiscale, cel mai amplu din ultimele trei decenii, introduce patru cote de impozitare pentru persoanele fizice. Administrația Donald Trump a propus cote de impozitare cuprinse între 12% și 35%. În prezent, în SUA sunt șapte cote de impozitare în funcție de venituri, cuprinse între 10% și 39,6%.

În forma aprobată inițial în Senatul SUA, planul fiscal conține prevederi care elimină obligația impusă cetățenilor de a avea asigurări medicale, fiind practic anularea unui element fundamental prevăzut în Legea serviciilor medicale accesibile (numită “Obamacare”), contestată dur de președintele Donald Trump.

Versiunea finală a planului fiscal necesită și votul Senatului SUA, după care legea va trebui promulgată de președintele Donald Trump.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/sua-camera-reprezentantilor-aproba-planul-de-reforma-fiscala-proiectul-necesita-si-votul-senatului-45283.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/sua-camera-reprezentantilor-aproba-planul-de-reforma-fiscala-proiectul-necesita-si-votul-senatului-45283-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv