Dispărut din România la sfârşitul lunii decembrie, fostul parlamentar a fost prins la Belgrad, în luna aprilie şi a fost plasat de autorităţile sârbe sub control judiciar. Sebastian Ghiţă a fost eliberat din arestul din Serbia, pe 26 mai, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul, potrivit unui comunicat de presă al instanţei.


Ulterior, Ghiţă a fost eliberat după plata unei cauţiuni de 200.000 de euro şi a cerut azil politic în această țară. Omul de afaceri Sebastian Ghiţă este cercetat în cinci dosare penale, în două dintre ele având şi mandate de arestare.

Ministrul Justiției, la un an de la fuga lui Ghiță

În legătură cu guga lui Ghiță în Serbia- reamintim că acesta a dispărut din țară pe 21 decembrie 2016- Ministerul Justiției a transmis toate documentele solicitat și că  urmează ca instanta să stabilească termeni și să decidă. ,,Este foarte posibil, de fapt am si facut demersuri sa am o deplasare în Serbia pentru a ma documenta la fata locului, dar in niciun caz pentru a grabi procesul. Nimeni nu poate interfera in actul de justitie,,, a declarat Toader.

DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE despre legăturile lui SEBASTIAN GHIȚĂ cu MAE. Ce ar fi făcut afaceristul cu câteva zile înainte de fuga în Serbia

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Este legal protestul magistraților?

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a oferit o primă reacţie în această dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă, cu privire la protestele de amploare ale magistraţilor din Capitală, dar şi din ţară. Ministrul susţine că se va documenta asupra subiectului, însă, la prima vedere, poate spune doar că şi magistraţii, în calitatea lor de cetăţeni, au dreptul de a protesta.

“În calitate de cetăţeni, magistraţii îşi pot exprima toate drepturile pe care legea le conferă. În calitate de magistraţi, au restricţiile pe care le prevede Constituţia şi pe care le prevăd legile speciale, pe de altă parte. În calitate de cetăţeni, la modul organizat sau spontan pot protesta, în calitate de magistraţi, trebuie să respecte legea fundamentală şi legile speciale. După ce mă voi documenta, voi exprima un punct de vedere mai documentat.”, a declarat Tudorel Toader.

Toader despre soarta românului din Malaezia…

Despre soarta românului din Malaezia, Toader a declarat că, pana la deplasarea lui acolo nu exista nicio forma de coorperare dintre România si Malaezia desi avem miii de romani care anual fac deplasari turistice, avem relativ multi studenti si cifra este in crestere din Malaezia care studiaza in Romania.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Dispărut din România la sfârşitul lunii decembrie, fostul parlamentar a fost prins la Belgrad, în luna aprilie şi a fost plasat de autorităţile sârbe sub control judiciar. Sebastian Ghiţă a fost eliberat din arestul din Serbia, pe 26 mai, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro,...

Preluat de la EVZ