Un reprezentant al Tribunalului Leftortovski de la Moscova a declarat că decizia de reţinere a cetăţeanului norvegian Frode Berg a fost luată pe 6 decembrie, raportează BBC.


Berg a fost arestat de serviciul secret al Federaţiei Ruse, FSB, în Moscova, în timp ce primea documente secrete legate de flota rusă, conform presei locale. Rusul care i-a furnizat documentele a fost arestat luna trecută şi acuzat de înaltă trădare.

Postul norvegian de televiziune TV2 arată că pensionarul lucrase pentru o agenţie guvernamentală norvegiană însărcinată cu supravegherea respectării acordului frontalier dintre Rusia şi Norvegia.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Familia inculpatului a declarat că ultimele veşti pe care le aveau de la el erau de acum două săptămâni, când le trimisese o poză cu el în Piaţa Roşie.

Ministrul norvegian de Externe a declarat că a intrat în contact cu un cetăţean norvegian aflat în detenţie în Rusia, dar nu a oferit mai multe informaţii cu privire la identitatea acestuia.

Relaţiile dintre Norvegia şi Rusia au fost tensionate încă de la anexarea Crimeei, în 2014. În luna februarie a acestui an, serviciul de securitate norvegian declara că mai multe dintre instituţiile statului căzuseră victime atacurilor unor hacker ruşi. Aceste acuzaţii au fost negate de oficialii de la Kremlin.


rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Un reprezentant al Tribunalului Leftortovski de la Moscova a declarat că decizia de reţinere a cetăţeanului norvegian Frode Berg a fost luată pe 6 decembrie, raportează BBC. Berg a fost arestat de serviciul secret al Federaţiei Ruse, FSB, în Moscova, în timp ce primea documente secrete legate de flota rusă,...

Preluat de la EVZ