Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și omologul său iranian Mohammad Javad Zarif au reafirmat, luni, printr-o conversație telefonică, angajamentul celor două state față de acordul nuclear cu Iranul, informează site-ul agenției de știri Tass. 

“(Cei doi miniștri) au pus accent pe angajamentul reciproc de a implementa în totalitate Planul Comun și Cuprinzător de Acțiune cu privire la programul nuclear iranian. Teheranul își onorează angajamentele asumate în cadrul acesteia, așa cum a confirmat AIEA (Agenția Internațională pentru Energie Atomică)”, a declarat Lavrov, adăugând că liderii celor două state continuă să “facă schimb de opinii cu în legătură cu situația actuală din Orientul Mijlociu, încercând să găsească soluții de a rezolva situația de criză”.

Conversația a fost inițiată de partea iraniană.

Pe 14 iulie 2015, Iranul și P5+1 (cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate ONU și Germania) au ajuns la un acord cu privire la programul nuclear al Teheranului. Acordul prevedea ridicarea sancțiunilor impuse Iranului de către ONU și UE, iar în schimb Teheranul se angaja să-și poziționeze programul nuclear sub controlul internațional. Implementarea acordului a început pe 16 ianuarie 2016.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/hj-1-45257.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/hj-1-45257-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv